0

Viimeiset ehdokkaat selvillä: Petri Valo Pertunmaalta ja Ano Väisänen Mäntyharjusta vaaleihin

Mäntyharjun ja Pertunmaan seutu sai tiistaina viimeiset kansanedustajaehdokkaansa ensi kuun vaaleihin. Yrittäjä Petri Valo on ehdolla Liike Nytin listalla Pertunmaalta. Valo kertoo painottavansa kampanjassaan erityisesti ympäristöasioita.

– Politiikka on kiinnostanut minua jo pidemmän aikaa. Kävin eri puolueita läpi, mutta ne ovat mielestäni kaikki samaa kauraa. Liike Nytin perusidea ja periaatteet vaikuttivat kiinnostavimmilta, Valo kertoo.

Vaikka Valo on ehdolla Pertunmaalta, asuu hän tällä hetkellä virallisesti Ranskan Cannesissa. Viimeisin virallinen asuinkunta Suomessa on kuitenkin Pertunmaa, Valo kertoo. Valo kuvailee itseään seikkailijaksi ja pienyrittäjäksi. Yrittäjien asiat ovat mukana myös hänen eduskuntavaaliteemoissa.

– Pienyrittäjien byrokratian purkaminen voisi auttaa Etelä-Savoa ja Kaakkois-Suomea matkailualan kehittämisessä. Lisäksi Suomessa pitää pitää yllä omavaraista ruuantuotantoa. En kuitenkaan näe, että poliitikkojen pitäisi ajaa suoraan oman vaalipiirinsä etua. Nykypäivänä asiat nivoutuvat yhteen isommin, Valo toteaa.

Mäntyharjulainen Ano Väisänen on ehdolla Suomen Kommunistisen listalla. Väisänen on paikkakunnalla tunnettu pitkän linjan poliittinen aktiivi ja eduskuntavaalien konkari.

Mäntyharjusta eduskuntavaaleissa on ehdolla yhteensä kolme henkilöä. Väisäsen lisäksi ehdolla ovat Antti Häkkänen (kok.) ja Tanja Hartonen-Pulkka (ps.). Pertunmaalta ehdokkaita on neljä. Petri Valon lisäksi ehdolla ovat Maria Sirén (tl.), Otso Paakkinen (tl.) ja Jari Leppä (kesk.).

Lue myös: Maria Sirén ehdolle eduskuntaan

Lue myös: Otso Paakkinen Pertunmaalta ehdolle eduskuntavaaleihin

Lue myös: Tanja Hartonen-Pulkka ehdolle eduskuntavaaleihin

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.