0

SäbäMimmit vei Puumaliigan runkosarjan, finaaleissa vastaan asettuu UuNo

Mahlin Puumaliigan viimeiset runkosarjan pelit pelattiin viime lauantaina Rantakeitaassa. Mäntyharjun SäbäMimmit voitti molemmat ottelunsa ja vei runkosarjan pisteen erolla toiseksi tulleeseen UuNoon.

Pertunmaan Naiset eli PeNa taisteli viimeiset pelinsä hyvin, mutta sijoitus oli silti runkosarjassa viimeinen.

SäbäMimmit oli tilkinnyt maalinsa huolellisesti runkosarjan huipentavaan turnaukseen. Ensimmäisessä pelissä Pinkkejä Puumia vastaan Maarit Nikkinen torjui puhtaasti. Toisessa pelissä RiU:ta vastaan torjunut Anniina Kähkönen juhli niin ikään nollapeliä.

Maalit olivat tiukassa aluksi mäntyharjulaisillekin. Kapteeni Satu Kettunen osui melkein välittömästi ottelun aloituksesta Pinkkien Puumien maaliin. Seuraavia maaleja saatiin odotella kuitenkin toisen erän viimeisille minuuteille asti. Ensin Kettunen osui jälleen, jonka jälkeen nuorisokaartilainen Roosa Turkki viimeisteli lukemiksi 3–0.

Toisessa pelissä RiU:ta vastaan pöytäkirjoihin saatiin jo useampia maalintekijöitä, kun SäbäMimmit voitti viimeisen pelinsä vakuuttavasti 5–0. Kettusen lisäksi pelissä ristiinalaisia vastaan osuivat Marjaana Toikka, Marika Lyytikäinen, Sanna Siltala ja Mia Hämäläinen.

PeNan ottelut olivat tiukkaakin tiukempia. Ensimmäinen ottelu SP:tä vastaan alkoi pertunmaalaisten kannalta lupaavasti, kun Saara Ruuth laukoi ottelun ensimmäisen maalin ajassa 9.57. PeNa sai pitää johtoasemansa loppuerän, mutta toisessa erässä SP teki kaksi maalia reiluun minuuttiin. Hetkellisen herpaantumisen jälkeen PeNa ei enää saanut maaleja tehtyä ja SP vei ottelun 2–1.

Täysin pisteittä pertunmaalaiset eivät kuitenkaan turnauksessa jääneet. Toinen ottelu Pinkkejä Puumia vastaan päättyi taistelun jälkeen tasalukemiin 1–1. Peli alkoi huonosti, kun mikkeliläiset iskivät maalinsa jo minuutin pelin jälkeen, mutta PeNa sai itsensä hienosti koottua. Minttu Kapanen iski tasoitusmaalin ajassa 9.30. Kun toisessa erässä ei enää maaleja nähty, sai PeNa kamppailusta mukaansa yhden pisteen.

Finaaliottelut pelataan 23.3. Saimaa Stadiumilla. SäbäMimmit saa pokaalikamppailussa vastaansa UuNon. Paremmuus ratkeaa kolmessa ottelussa.
PeNa puolestaan pelaa alemmista sijoituksista otteluissa SP:tä ja RiU:ta vastaan.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.