0

Sunnuntaina pilkitään ja hiihdetään kilpaa – Pilkkihiihdon SM-kisat palaavat vuoden tauon jälkeen Mäntyharjuun

Kalan pitää syödä ja suksen luistaa, jos haikailee menestystä näissä kisoissa. Mäntyharjun Pyhävedellä kisataan sunnuntaina pilkkihiihdon SM-kisoissa.

Pilkkihiihto on kalastuksen ja hiihdon yhdistelmä, jossa hiihdetään jäälle tai osin maalle tehtyä latulenkkiä. Jokaisen hiihdetyn lenkin aikana pitää kilpailijan pilkkiä kala, joka luovutetaan kierroslaskijalle maalipaikalla.

Sijoituksen kilpailussa määrää kalallisten kierrosten määrä maaliviivalla sovitun kahden tunnin kilpailuajan sisällä. Tasatuloksen saaneilla järjestyksen ratkaisee viimeisen kierroksen saapumisjärjestys maaliin.

Viimeksi Mäntyharjussa on nähty pilkkihiihdon SM-kisat vuonna 2017. Tuolloin osanottajia oli runsaasti, onhan laji alkujaan mäntyharjulainen. Antero Rusinen ideoi pilkkihiihdon Mäntyharjussa 1970-luvulla. Sen jälkeen laji on levinnyt muualle Itä-Suomeen ja kilpailuja järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla.

Tämän vuoden kisat käydään Lankaniemen leirikeskuksen välittömässä läheisyydessä Pyhäveden Syvälahdella sunnuntaina 17.3. klo 13–15. Kilpailuaika kilpailussa on kaksi tuntia ja lähtö tapahtuu yhteislähtönä. Sarjoja kilpailuissa on kaikenikäisille alle 12-vuotiaista aina yli 75-vuotiaisiin.

Kisojen järjestelyistä vastaavat Mäntyharjun Reissupolku ja Mäntyharjun Kalamiehet.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.