1

Valtuusto äänesti Mättölän koulusaneerauksen urakoitsijaksi

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

4 kommenttia aiheesta “Valtuusto äänesti Mättölän koulusaneerauksen urakoitsijaksi

 • 2.4.2019 at 09:55
  Permalink

  Nyt mielestäni kannattaisi virkamiesten miettiä omaa toimintaansa, koska toistuvasti yritetään kunnanhallitusta lobbaamalla viedä asioita lävitse ilman avointa keskustelua. Onneksi kaikista puolueista löytyy luottamushenkilöitä, jotka ajattelevat myös omilla aivoillaan.
  Tässäkin tapauksessa sopii ihmetellä ohjausryhmän ohittamista ja pois jättämistä kokonaan asian eteenpäin viemisessä. Seuraus on, että ”sitä saa mitä tilaa”.

  Kunnanjohtajan toteamus, että ”nyt pitää keskustella asiantuntijoiden kanssa, miten jatketaan” tuntuu taas asioiden väistelyltä. Eikö nyt pitäisi keskustella kuntalaisten ja valtuutettujen kanssa miten mennään eteenpäin. Asiantuntijoiden kuuleminen on hyvästä, mutta kätkeytyminen käsityksineen puimaan asioita pienen ryhmän kanssa ei ratkaise itse ongelmaa. Tällaisesta tavasta toimia kärsii ennen kaikkea kunnan imago ja loppukin luottamus virkamiehiin kuntalaisten silmissä haihtuu savuna ilmaan. Ikävintä tässä on se, että muutamien virkamiesten ja kunnanhallituksen avoimuuden puute saa huonoon valoon koko virkamieskunnan toiminnan.

  Nyt vain peili seinälle ja katse siihen, niin löytyvät ehkä syylliset tähänkin soppaan!

 • 3.4.2019 at 14:49
  Permalink

  Hienoa, että valtuustolta löytyy rohkeutta tehdä asiallisia päätöksiä. Kuten aiemminkin on tullut selväksi, ei halvin tarjous ole aina se halvin loppuhinnaltaan. Kyllä hankintalaki sallii olla ottamatta halvinta tarjousta, jos sille löytyy perusteet, kuten nytkin loppuhinnan ja laadun kannalta.

  • 7.4.2019 at 15:42
   Permalink

   Hankinlain mukaan, hankinnan kilpailutuksessa, hankintailmoituksen tarjouspyynnössä ja sen asiakirjoissa kilpailuttajan on ilmoittettava tarkasti kilpailuttevan hankinnan asiat ja hankinnan laatu. Rakennushankkeissa liitteenä on aina rakenne suunnitelmat, minkä pohjalta tarjoukset on tehtävä, eikä niistä voi poiketa. Itse kilpailutuksessa on aina hankintailmoituksessa ilmoittettava, mitkä asiat hinnan lisäksi vaikuttavat hankintapäätökseen ja missä prosentuaalisessa suhteessa, vaikuttavat hankintapäätökseen, jos tätä ei ole ilmoitettu hankintailmoituksessa, niin ainoana kritterinä on vain hinta, josta ei voi jälkeen päin poiketa. Hankinta laki lähtee siitä, että ollaan tasapuolisia kaikkia tarjouksen tehneitä kohtaan ja saadaan hankinta suoritettua kustannustehokkaasti ja suunnitellusti . Tarjous kilpailutuksen jälkeen tarjottua hintaa, ei voi nostaa, eikä laskea, ilman uutta, kaikille avointa hankintakilpailutusta.

 • 3.4.2019 at 18:53
  Permalink

  Sohlman on jälleen täysin oikeilla jäljillä. Kunnan virkamiesten toiminta on ala-arvoista kaikessa sulkeutuneisuudessa. Ei ole voinut olla kuulematta kyliltä, että kaavoituksessa se vasta virkamiestoiminnan mätäpaise muhiikin!

  Toivotaan että Pitäjänuutiset kirjoittaa jatkossakin rohkeasti paikkakunnan tapahtumista ja poliittisista päätöksistä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.