0

Pitäjänuutisia julkaiseva ESV-Paikallismediat ja konsernin maakuntalehdet on myyty Keskisuomalaiselle

Länsi-Savo-konserni on tänään myynyt koko medialiiketoimintansa Keskisuomalainen Oyj:lle. Kauppa pitää sisällään Pitäjänuutisia julkaisevan paikallislehtiyhtiö ESV-Paikallismediat Oy:n, maakuntalehtiä kustantavan Kaakon Viestintä Oy:n sekä Kouvolassa sijaitsevan painon kiinteistöineen.

Kaupassa uuden omistajan saivat maakuntalehdet Itä-Savo, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo sekä Imatralla ilmestyvä Uutisvuoksi ja yhdeksän kerran viikossa ilmestyvää paikallislehteä. Ne ovat Pitäjänuutiset, Juvan Lehti, Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, Keskilaakso, Luumäen Lehti, Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno ja Puruvesi-lehti.

Kauppa allekirjoitettiin perjantaina puoliltapäivin Mikkelissä. Kauppahinta on 17,5 miljoonaa euroa.

Länsi-Savo konsernin hallituksen jäsen Juhana Tikka sanoo, että yhtiöillä ei ollut enää luontevaa suuntaa kasvaa yritysostoin.

—Tarvitsimme omaan kasvuumme isomman kumppanin. Uskomme, että tästä syntyy hyvä kokonaisuus asiakkaillemme ja henkilöstöllemme.

Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pitää kauppaa luontevana jatkumona yhtiön pitkään jatkuneelle kasvustrategialle.

—Yritysosto vahvistaa asemaamme niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Mediayhtiöiden tuotteet ja palvelut täydentävät erinomaisesti liiketoimintaamme. Kaakkois-Suomen alue yhtenäistää mediakarttaamme, joka yltää nyt pääkaupunkiseudulta keskiseen Suomeen ja Savoon saakka ja nyt myös itärajan tuntumaan, Kangaskorpi sanoo. 

Länsi-Savo-konsernin suurin omistaja on mikkeliläinen Tikkojen suku. Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Tikka kertoo, että Länsi-Savo-konserni keskittyy jatkossa ohkopaperituotteisiin erikoistuneeseen vientikirjapainoon St Michel Printiin sekä kiinteistöliiketoimintaan.

Kaakon Viestintä Oy:n ja ESV-Paikallismediat Oy:n yhteinen liikevaihto vuonna 2018 oli 49,2 miljoonaa euroa. Länsi-Savo-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 57,7 miljoonaa euroa.

Keskisuomalainen Oyj on pörssiyhtiö, jonka liikevaihto nousee kaupan myötä liki 250 miljoonaan euroon. Uudessa konsernissa on 6 340 työntekijää.

Mediatalo Keskisuomalainen on viime vuosina kasvanut useilla yritysostoilla. Jo ennen nyt tehtyä kauppaa yhtiö oli Suomen suurin maakunta- ja paikallisuutismedia.

 

 

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.