0

Tuustaipale-kaupoissa käänne: Eniten tarjonnut vetäytyi kaupoista

Tuustaipaleen tyhjentyneen kuntoutuskeskuksen pitkällä olleet kiinteistökaupat ovat rauenneet. Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä oli tekemässä kauppoja vanhasta kuntoutuskeskuksesta  70 000 euron hintaan Tuustaipale Resort -nimisen perustettavan yhtiön lukuun.

Kuntayhtymän johtaja Janne Tapola kuitenkin kertoo, ettei kauppoja saatu tehdyksi määräaikaan, eli maaliskuun loppuun mennessä.

Nyt kaupat pyritään tekemään toisen tarjoajan kanssa. Toinen tarjous on summaltaan 60 000 euroa. Jos kaupat toteutuvat, uusi omistaja saa haltuunsa 14 hehtaarin maa-alueen lisäksi lukuisia kiinteistöjä, Laitosalueeseen kuuluvat Tervaranta- ja Mäntyharjun reservikomppania- nimiset tilat.

– En ota kantaa siihen mitä täällä tapahtuu. Uskon kuitenkin ettei Tuustaipale jää autiokyläksi. Kiinteistöjen purkaminen on erittäin kallista ja pelkkä kiinteistövero on noin 20 000 euroa vuodessa. Jos kiinteistöt pitää lämpimänä, niin se maksaa noin 100 000 euroa vuodessa.

Tapolan mielestä alueella on erilaisia tulevaisuuden käyttöön liittyviä mahdollisuuksia.

– Jos kaavoittajan kanssa pääsee yhteisymmärrykseen, niin silloin pystyy hyödyntämään (läheisen Tervajärven) rannan. Se vaatii toki mahdollisesti joidenkin kiinteistöjen purkua. Minulla ei kuitenkaan ole tietoa mitä täällä tullaan tulevaisuudessa tekemään, vaan kyse on puhtaasti spekulaatiosta, Tapola painottaa.

3 kommenttia aiheesta “Tuustaipale-kaupoissa käänne: Eniten tarjonnut vetäytyi kaupoista

 • 6.4.2019 at 19:46
  Permalink

  Tämän kaltaisiin kohteisiin on todella hankalaa löytää markkinatalouden pohjalla toimivaa toimintaa, joka olisi kannattavaa. Tämä on fakta. Paras olisi että valtio ottaisi vastaavat kohteet siipiensä suojaan ja kehittäisi näihin esim. avovankila-toimintaa. Nyt olisi vanhustenhuollon yrityksillä mahdollisuus näyttää yhteiskuntavastuunsa ja perustaa paikalle vanhustenhoidon yksikkö.

 • 9.4.2019 at 13:56
  Permalink

  Todella hankala kohde. Hyviä käyttötarkoituksia olisi moniakin, mutta kulut noin 100 000€ / vuosi laskee halukkaiden määrää aikalailla. Pelkästään investoinnit jos paikasta halutaan vaikkapa kannattava matkailulle tulevat maksamaan tuon saman 100 000€ tai enemmän. Ennen kuin paikka alkaa tuottamaan onkin mennyt jo pari vuotta (markkinoinnit ulkomaille ym.).
  Toisin sanoen, kuka ikinä paikan ostaakin niin saa laittaa lähemmäs puoli miljoonaa kiinni seuraavan parin vuoden aikana ennen kuin voi odottaa saavansa oikeasti jotakin tuloa. Ja sittenkin tulot ovat tiukassa. Paitsi, kuten edelläkin mainittiin, jos joku tekisi tuosta vanhustenhoidon yksikön esimerkiksi ja rahaa virtaisi valtiolta.

 • 14.4.2019 at 08:19
  Permalink

  Jos tulisi (toiv ei koskaan enää) taas muuttoaalto ”turvapaikanhakijoita” niin tuolla tekisi itselleen jättipotin valtion rahoilla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.