0

Taideasema Mäntyharjuun tuli 29 hakemusta – tapahtuma avautuu aseman ympäristöön kesäkuussa

Mäntyharjun Asemanlammen ympäristössä kesällä järjestettävään taidetapahtuma Taideasema Mäntyharjuun tuli määräaikaan mennessä 29 hakemusta. Mäntyharjun kunta ja Etelä-Savon Säästöpankin kulttuurisäätiö hakivat tapahtumaan taiteilijoita, jotka toteuttaisivat tapahtumaan väliaikaisen nykytaideteoksen.

Mäntyharjun Kulttuuripalvelut kertoo Facebookissa, että hakemuksia tapahtumaan tuli  eri puolilta maakuntaa ja ne sisälsivät yksittäisten hakijoiden lisäksi työpareja ja ryhmiä. Näin ollen hakijoita oli yhteensä lähes 40.

– Jyry käy hakemukset Krister Gråhnin johdolla lävitse huolella, jonka jälkeen ehdotukset menevät Etelä-Savon Säästöpankin kulttuurisäätiön hallituksen käsiteltäväksi, Facebook-sivuilla kerrotaan.

Teokset ovat pääsääntöisesti tulossa Mäntyharjun kunnan omistamiin kiinteistöihin ja maa-alueelle Mäntyharjun rautatieasemalle ja Asemanlampea ympäröiville puistoalueille. 

Taiteilijat julkaistaan näillä näkymin ensi viikon lopulla. Tapahtuma avataan yleisölle 15. kesäkuuta ja teokset ovat paikallaan elokuun loppuun.

shortcode

Lue myös: Asemanlammen ympäristö saa kesän mittaisen taidetapahtuman

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.