0

Mäntyharjussa järjestetään keskiviikkona keskustelu- ja ideointitapahtuma Reissutorille tulevasta muraalista

Mäntyharjun kulttuuripalvelut järjestää tulevana keskiviikkona muraali-illan Reissutorille tulevasta taideteoksesta. Suuri muraali-ilta -tapahtumassa on tarkoituksena osallistaa mäntyharjulaisia ja kartoittaa uuden Reissutorin kaiteisiin tulevan muraalin aihetta.

Mukana kävelyllä on taiteilija Maikki Rantala, joka on valittu toteuttamaan uusi teos. Tapahtumaan toivotaan mukaan muraalin joukkorahoittamiseen osallistuneita henkilöitä ja alueen kiinteistönomistajia Reissutorin ja Säästökulman nurkilta. Mukaan ovat tervetulleita myös muut Reissutorin, Säästökulman ja kunnantalon toimijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Illan aikataulu: Klo 16.30 kokoontuminen kunnantalon edessä ja tutustuminen alueeseen kävellen ja fiilistellen. klo 17.00- n. 18.30. Tilaisuus jatkuu kunnantalolla kokoushuone Kallassa. Maikki Rantala  kertoo  omasta työstää katutaiteilijana ja muraali-ideoiden työstämistä jatketaan. Tarjolla on kahvia. Mukana on myös kuntataiteilija Mari Liimatainen ja kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky.

Tapahtumassa valotetaan myös  kesän muita yhteisöllisiä taidetapahtumia muun muassa virkkaushaastetta ja TaideAsema Mäntyharjun tapahtumia. 

2 kommenttia aiheesta “Mäntyharjussa järjestetään keskiviikkona keskustelu- ja ideointitapahtuma Reissutorille tulevasta muraalista

 • 12.4.2019 at 13:39
  Permalink

  Ihan sama mitä siihen maalaavat, koska alue menee lähivuosina purkuun.

  Ei kovin ekologista kuluttaa maaleja kertakäyttötaiteeseen.

 • 12.4.2019 at 21:57
  Permalink

  Mielestäni todella hyvä idea, jota itsekin olin tukemassa. Maailmalla muraalitaiteella ja graffiteilla somistetaan paljon myös purkutaloja. Pysyvinä taideteoksina ne elävöittävät ankeita miljöitä niin kaupungeissa kuin maaseudullakin.
  Mäntyharjullakin oli toissakesänä taiteelle omistettu kerrostalo loistava yleisömenestys, saaden myös paljon positiivista valtakunnallistakin julkisuutta.

  Jääveistokset, lumiveistokset ja hiekkaveistokset ovat myös melko lyhytkestoiseti esillä, mutta niillä on jo monella paikkakunnalla niin Suomessa kuin ulkomaillakin merkittävä rooli sekä ympäristön että matkailunkin kannalta. Esimerkkeinä vaikkapa Kemin lumilinna talvisin ja Lappeenrannan hiekkaveistokset kesäisin. Taideteoksen elinikä ei saa olla se tekijä, jonka perusteella se jätetään toteuttamatta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.