0

Kunnanjohtaja esittää Kirkonkylän koulun urakoitsijavalinnan kumoamista

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen esittää valtuuston viime viikolla tekemän Kirkonkylän koulun urakkapäätöksen kumoamista.

Valtuusto äänesti viime viikolla koulun peruskorjauksen rakennusurakoitsijaksi tarjouskilpailussa toiseksi tulleen V.Mättölä Oy:n äänin 14-13. Edullisimman tarjouksen teki Maanrakennus Suutarinen Oy. Esityksen urakoitsijan vaihtamisesta valtuustossa teki Antti Mustonen (sit.), joka perusteli sitä rakentamisen laadulla kunnan aiemmissa rakennushankkeissa.

Ollikainen esittää ensi maanantaina kokoustavalle kunnanhallitukselle, ettei se laittaisi valtuuston päätöstä täytäntöön. Kunta on kysynyt asiasta näkemystä Kuntaliitolta ja Suomen Hankintarjuristit Oy:ltä ja kummatkin pitävät valtuuston päätöstä Ollikaisen mukaan lainvastaisena. Tarjouskilpailun ratkaisu oli ilmoitettu perustuvan hintaan, eivätkä perustelut urakoitsijan vaihtamisesta ole kunnanjohtajan mukaan riittäviä.

– Perustelujen tarkkuus ei riitä kertomaan, mihin tosiseikkoihin tai selvityksiin päätös perustuu, Ollikainen kirjoittaa kunnanhallituksen esityslistalla.

Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen
Antti Mustonen (sit.)

Myös tarjouskilpailun edullisimman tarjouksen tehnyt Maanrakennus Suutarinen Oy teki valtuuston päätöksestä hankintaoikaisuvaatimuksen. Suutarinen vaatii kuntaa kumoamaan päätöksen, joka on yhtiön näkemyksen mukaan hankintalain vastainen. Sen mukaan tarjouskilpailussa toiseksi tulleen yhtiön valinnalle ei ole esitetty hankintalain mukaisia perusteita.

– Hankintayksikkö ei voi tarjousten avaamisen jälkeen muuttaa valintaperusteita, eikä kieltäytyä valitsemasta tarjouskilpailun voittanutta tarjoajaa, hankintaoikaisuvaatimuksessa kirjoitetaan.

Ollikainen esittääkin kunnanhallitukselle, että se esittäisi valtuustoa kumoamaan päätöksensä urakoitsijan valinnasta. Ollikaisen myös esittää, että rakennusurakoitsijaksi valittaisiin edullisimman tarjouksen tehnyt Maanrakennus Suutarinen Oy.

Lue myös: Pääkirjoitus: Kirkonkylän kouluremontti meni kiemuraiseksi

 

 

7 kommenttia aiheesta “Kunnanjohtaja esittää Kirkonkylän koulun urakoitsijavalinnan kumoamista

 • 12.4.2019 at 11:14
  Permalink

  Tämä kouluremontti on hyvä esimerkki,kun alkujaan menee jo sivuraiteille.Kirkonkylän koulu on kaunis puurakennus ,johon olisi alunperinkin luonnollista ollut suunitella puista laajennusta.Kyllä betonielementeistä tuleva laajennus sotii metsäisen kunnan ja kirkonkylän puutaloja vastaan.Piiskurit tulevat huolen pitämään,että ei puuta kulttuurimaisemassa käytetä,mutta muistakaamme aikanaan vaaleissa sitten.

 • 12.4.2019 at 13:20
  Permalink

  Niin, Kirkonkylän koulun ulkonäköhän on edelleen saneerauksen jälkeen puuta.

 • 12.4.2019 at 17:12
  Permalink

  Otappas Kelttula asioista selvää, ennen kuin alat kirjottelee höpö juttuja.

 • 12.4.2019 at 21:49
  Permalink

  On yleensä kyseenalaista tarvitaanko laajennusta pitemmänpäälle ollenkaan,taitaa oppilaat huveta.Maalaisjärjellä puukoulu on puukoulu,ei puulla vuorattu betonielemmenti asiaa muuta. Edellä olevat kommentoijat Hoh.hoijaa ja Höpö taisivat ymmärtää,että betoniseinä näkyisi harmaana,kysymys on rakennuksen sielusta.No onhan joskus Salmelan maisemiin keltatiilivuorinen omakotitalokin silmän iloksi maisemaa täydentämään kaavassa sallittu,todennäköisesti siinä puuta sisällä.Laajennus ei kyllä kokonaisuutta mielestäni taida parantaa,mutta miljoonalla uutta saadaan.

 • 13.4.2019 at 06:22
  Permalink

  Niinpä tietysti..nähtäväksi jää urakan lopullinen hintalappu jonka jälleen maksavat kuntalaiset…eiköhän noita perusteluja olisi löytynyt ihan riittävästi päätöksen tueksi.kunnan päättäjät ovat selkärangattomia pelkureita.mitään asiaa ei uskalleta viedä loppuun jos vähänkin joku valittaa päätöksestä…

 • 13.4.2019 at 15:55
  Permalink

  Kukahan kuntaa johtaa

 • 14.4.2019 at 09:44
  Permalink

  Mäntyharju on 1200 km2:n kunta, jossa on kolme peruskoulun ala-astetta. Kaksi niistä on parin kilometrin välein? Mikä tässä on se pointti?
  Vaikka perusvirhe on tehty silloin kun uudistettiin Yhtenäiskoulua muutama vuosi sitten, niin onko oikeasti ja aidosti tarve pidemmällä tähtäimellä koko kuntaa ajatellen järkevä? Mielestäni sijoituspaikka on ollut jo alunperin koululle täysin väärä, mutta sille ei voi nyt mitään. ”Se on housuissa ollut jo pitkään”.

  Luottamushenkilöiden asia olisi osata katsoa koko kunnan kehittämistä ja nähdä asioissa virkamiesten ylitse vähän pidemmälle tulavaisuuteen. Nähdä kunnan kehitys myös kauempana kuntakeskuksesta sijaitsevien kylien näkökulmasta.
  Keskustelin mm. kyläkouluista lauantaina erään kangasniemeläisen eduskuntavaaliehdokkaan kanssa Mikkelin torilla. Samankokoisella paikkakunnalla on säilytetty neljä kyläkoulua eri puolilla kuntaa. Ne kuulemma ovat lähtökohta kylien elinvoiman kehittämiselle. Koulujen välimatka on paljon enemmän kuin kaksi kilometriä!

  Asia vain olisi Mäntyharjussa pitänyt miettiä ja luottamushenkilöiden herätä jo vuosituhannen vaihteessa. Melko kallis oli nimittäin Yhtenäiskoulunkin uudistaminen ja tämä olisi pitänyt huomioida jo silloin.

  Minä en lähtisi aina syyttämään rakentajia tai muita hankkeiden toteuttajia, vaan puuttumaan ongelmien perussyihin.
  Suurin virhe kunnan toiminnassa mielestäni on avoimuuden puutteen, viestinnän ja tiedottamisen ohella asioiden valmistelussa esiintyvät puutteet ja osaamattomuus sekä kyvytömyys rakentavaan yhteistyöhön. Nämä asiat kun saadaan johonkin tolkulliseen tilaan niin tulevaisuuden voidaan olettaa olevan parempi meille kaikille. Tämän kuntoon laittaminen on ensi sijassa luottamushenkilöiden käsissä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.