Kunnanjohtaja esittää Kirkonkylän koulun urakoitsijavalinnan kumoamista

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen esittää valtuuston viime viikolla tekemän Kirkonkylän koulun urakkapäätöksen kumoamista. Valtuusto äänesti viime viikolla koulun peruskorjauksen rakennusurakoitsijaksi

Lasse Laitinen

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen esittää valtuuston viime viikolla tekemän Kirkonkylän koulun urakkapäätöksen kumoamista.

Valtuusto äänesti viime viikolla koulun peruskorjauksen rakennusurakoitsijaksi tarjouskilpailussa toiseksi tulleen V.Mättölä Oy:n äänin 14-13. Edullisimman tarjouksen teki Maanrakennus Suutarinen Oy. Esityksen urakoitsijan vaihtamisesta valtuustossa teki Antti Mustonen (sit.), joka perusteli sitä rakentamisen laadulla kunnan aiemmissa rakennushankkeissa.

Ollikainen esittää ensi maanantaina kokoustavalle kunnanhallitukselle, ettei se laittaisi valtuuston päätöstä täytäntöön. Kunta on kysynyt asiasta näkemystä Kuntaliitolta ja Suomen Hankintarjuristit Oy:ltä ja kummatkin pitävät valtuuston päätöstä Ollikaisen mukaan lainvastaisena. Tarjouskilpailun ratkaisu oli ilmoitettu perustuvan hintaan, eivätkä perustelut urakoitsijan vaihtamisesta ole kunnanjohtajan mukaan riittäviä.

– Perustelujen tarkkuus ei riitä kertomaan, mihin tosiseikkoihin tai selvityksiin päätös perustuu, Ollikainen kirjoittaa kunnanhallituksen esityslistalla.

Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen

Antti Mustonen (sit.)

Myös tarjouskilpailun edullisimman tarjouksen tehnyt Maanrakennus Suutarinen Oy teki valtuuston päätöksestä hankintaoikaisuvaatimuksen. Suutarinen vaatii kuntaa kumoamaan päätöksen, joka on yhtiön näkemyksen mukaan hankintalain vastainen. Sen mukaan tarjouskilpailussa toiseksi tulleen yhtiön valinnalle ei ole esitetty hankintalain mukaisia perusteita.

– Hankintayksikkö ei voi tarjousten avaamisen jälkeen muuttaa valintaperusteita, eikä kieltäytyä valitsemasta tarjouskilpailun voittanutta tarjoajaa, hankintaoikaisuvaatimuksessa kirjoitetaan.

Ollikainen esittääkin kunnanhallitukselle, että se esittäisi valtuustoa kumoamaan päätöksensä urakoitsijan valinnasta. Ollikaisen myös esittää, että rakennusurakoitsijaksi valittaisiin edullisimman tarjouksen tehnyt Maanrakennus Suutarinen Oy.

Lue myös: Pääkirjoitus: Kirkonkylän kouluremontti meni kiemuraiseksi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka