1

Kommentti: Häkkänen putsasi pöydän, keskusta romahti Mäntyharjussa ja Pertunmaalla

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

5 kommenttia aiheesta “Kommentti: Häkkänen putsasi pöydän, keskusta romahti Mäntyharjussa ja Pertunmaalla

 • 15.4.2019 at 21:30
  Permalink

  Tanja Hartonen-Pulkka olisi isommalla vaalibudjetilla ollut jopa Mäntyharjun kaikkien aikojen kolmas kansanedustaja.Taisi Tanjan kampania olla n.5 000 € ,joten tulos loistava kokonaisuutena. Antin taasen vaalibudjetti silmämääräisesti isohko,niin oli äänipottikin .Äänet kyllä tulivat ,koska oikeusministerinä ym. on erinomaisesti onnistunut ,joten äänestäjinä jatkolle argadianmäelle valtuutimme.

 • 16.4.2019 at 13:18
  Permalink

  Hartonen-Pulkan äänimäärä pysytteli melkein samassa kuin 4 vuotta sitten vaaleissa. Isompi vaalibudjetti ei olisi auttanut yhtään.

 • 16.4.2019 at 16:56
  Permalink

  Hartonen-Pulkalla voisi olla hyvät mahdollisuudet läpimenoon 4 vuoden kuluttua, olettaen, että Perussuomalaiset hoitavat hommansa kunnialla ja ovat suurin puolue seuraavissa vaaleissa. Nyt oli se paras paikka päästä heidän listaltaan läpi ja seuraava on ehkä 4 vuoden päästä tai sitten alamäki alkaa…

 • 17.4.2019 at 13:31
  Permalink

  Vähän jäin odottamaan suurempaa äänipottia Hartonen-Pulkalle. Perussuomalaisten Lindström oli viime vaalien ääniharava ja häneltä menivät äänet uudelleen jakoon (9966 – 1690 = pudotusta 8276). Samoin viime vaaleissa Perusuomalaisten kansanedustaja Turusen äänet menivät uudelleen jakoon (6929 – 545 = pudotusta 6384). Yhteensä näiden kahden kansanedustajan äänistä siis 14 660 löysi uuden kohteen.
  Näistä uutta kohdetta hakeneista äänistä ei käsittääkseni Hartonen-Pulkka saanut sellaista osuutta, joka olisi nostanut hänet eduskuntaan. Eduskuntaan Perussuomalaisista valittu Turtiainen Juvalta oli 601 ääntä edellä, joten ei se nyt kovin isosta ollut kiinni.

  Perussuomalaisista valittiin viimeksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä neljä miestä – samoi tällä kerralla. Hartonen-Pulkka oli korkeimman äänimäärän saanut nainen molemmilla kerroilla. Nyt päästiin kuitenkin jo lähemmäksi eli varapaikka irtosi tällä kertaa.

  Miksi naisten osuus eduskunnassa kasvoi, mutta se ei koske Kaakkois-Suomen Perusuomalaisia? Siinä on pohtimista tuleviin koitoksiin.

  Olisiko Hartonen-Pulkan pitänyt kohdentaa kampanjointia selkeämmin alueille, joissa Lindström ja Turunen saivat viime vaaleissa äänensä? Heaven knows!

 • 17.4.2019 at 19:02
  Permalink

  Sohlmanin huomiot kampanjoinnin kohdentamiseksi ovat pääosin oikeita. Kouvolan ja Savonlinnan alueen äänestät menivät jollekulle muulle. Kouvolasta osa PS:n kannattajien äänistä meni paikkakunnan Sheikki Laaksolle, mutta osa varmasti jakautui muuallekin. Turunen on Kok:n listoilla eli ei ole samaa puoluetta kuin Hartonen-Pulkka, moni Kok.n kannattaja on puolueelle uskollinen. Tanja on käsitykseni mukaan heti kuntarajan toisella puolella eli Kouvolan alueella melko tuntematon, tai ainakaan hänen mielipiteistään tai saavutuksia ei Kymessä juurikaan tunneta. Tässä tunnettuudeksi tekemisessä voisi olla parantamisen varaa ensi vaaleihin mennessä?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.