0

Kunnanhallitus ei laittanut valtuuston päätöstä täytäntöön – Suutarista esitetään Kirkonkylän koulun urakoitsijaksi

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle Kirkonkylän koulun urakkapäätöksen kumoamista. Valtuusto äänesti koulun peruskorjauksen rakennusurakoitsijaksi tarjouskilpailussa toiseksi tulleen V.Mättölä Oy:n äänin 14-13. Edullisimman tarjouksen teki Maanrakennus Suutarinen Oy. Esityksen urakoitsijan vaihtamisesta valtuustossa teki Antti Mustonen (sit.), joka perusteli sitä rakentamisen laadulla kunnan aiemmissa rakennushankkeissa.

Maanantaina asiaa käsitellyt kunnanhallitus ei laittanut päätöstä täytäntöön, vaan esittää urakoitsijaksi Maanrakennus Suutarista. Kunta on kysynyt asiasta näkemystä Kuntaliitolta ja Suomen Hankintarjuristit Oy:ltä ja kummatkin pitävät valtuuston päätöstä kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen mukaan lainvastaisena. Syynä lainvastaisuuteen on se, että tarjouskilpailun oli ilmoitettu perustuvan hintaan.
– Meillä ei ole hankintalakiin perustuvia perusteluja poissulkea tarjoajia. Perustelujen tarkkuus ei siis riitä kertomaan,​ mihin tosiseikkohin tai selvityksiin päätös perustuu, Ollikainen toteaa.

Tarjouskilpailun edullisimman tarjouksen tehnyt Maanrakennus Suutarinen Oy teki valtuuston päätöksestä hankintaoikaisuvaatimuksen. Yhtiö vaatii kuntaa kumoamaan päätöksen, joka on sen näkemyksen mukaan hankintalain vastainen. Yhtiön mukaan tarjouskilpailussa toiseksi tulleen yrityksen valinnalle ei ole esitetty lain mukaisia perusteita.
– Hankintayksikkö ei voi tarjousten avaamisen jälkeen muuttaa valintaperusteita, eikä kieltäytyä valitsemasta tarjouskilpailun voittanutta tarjoajaa, lakimies Tiina Olinin allekirjoittamassa hankintaoikaisuvaatimuksessa kirjoitetaan.

Kunnanhallitus totesi oikaisuvaatimuksen yksimielisesti oikeutetuksi ja esittää 6. toukokuuta kokoontuvaa valtuustoa kumoamaan tekemänsä päätöksen.
Oikaisuvaatimuksessa väläytetään jopa valtuutettujen tekemän päätöksen rikosoikeudellista vastuuta.
– Kunnanvaltuusto on tehnyt hankintalain vastaisen päätöksen, josta päätöstä kannattaneet ovat rikosoikeudellisessa virkavastuussa ja vahingonkorvausvastussa, hankintaoikaisuvaatimus päättyy.

Lue myös: Valtuusto äänesti Mättölän koulusaneerauksen urakoitsijaksi

Lue myös: Pääkirjoitus: Kirkonkylän kouluremontti meni kiemuraiseksi

2 kommenttia aiheesta “Kunnanhallitus ei laittanut valtuuston päätöstä täytäntöön – Suutarista esitetään Kirkonkylän koulun urakoitsijaksi

 • 16.4.2019 at 13:15
  Permalink

  Kunnanhallituksen kokouksessa käsiteltiin myös Peruveden kaavaa.

  Sekavalta näyttää kulissien takainen toiminta Suomen parhaassa mökkikunnassa. Pelkkää riittaa ja sekasotkua.

 • 16.4.2019 at 13:35
  Permalink

  Josko siirrettäisiin rakentamista parilla vuodella niin nykyinen opiskelu porukka kyllä mahtuu nykyiseen paikkaan jos on uskominen väestön vähenimiseen

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.