0

Pertunmaa erotti tarkastuslautakunnan luottamuspulan takia – Markku Pöyry: ”En anna tätä anteeksi koskaan kenellekään”

Kunnanvaltuusto päätyi maanantaisessa kokouksessaan erottamaan tarkastuslautakunnan tilapäisen valiokunnan esityksen mukaisesti. Erottamisen takana oleva luottamuspula liittyi epäilyihin luottamuksellisten tietojen vuotamisesta lautakunnan ulkopuolelle.
Kohun keskiössä ollut kunnanvaltuutettu ja entinen tarkastuslautakunnan jäsen Markku Pöyry (ps.) piti ennen lautakunnan erottamista pitkän puheenvuoron. Hän muun muassa huomautti, ettei erottaminen saisi perustua kenenkään mielivaltaan ja kiisti kaikki puheet siitä, että hän olisi vuotanut luottamuksellisia tietoja kenellekään.
– Minä olen 40 vuotta ollut näissä hommissa. Enköhän minä tiedä, mitä minä sanon ja missä minä sanon. Tämä on ollut ihan ihmeellistä ajojahtia minua kohtaan. En anna tätä anteeksi koskaan kenellekään.

Osansa Pöyryn ryöpytyksestä saivat silloisen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Risto Salminen (kesk.) ja tekninen johtaja Matti Ratilainen.
– Onko tarkastuslautakunnan puheenjohtajalla oikeus huutaa ja haukkua jäseniään? Tai vaatia eroamaan perusteetta niin kuin minut pakotettiin Salmisen toimesta? Pöyry kyseli.
Pöyryn mukaan kohu on vienyt kaikki voimavarat ja perhe-elämäkin on kärsinyt.
– En ole 40 vuoden aikana joutunut tällaisen ryöpytyksen kohteeksi. Porukalla käydään minua syyttämään. Tehkää ihan mitä haluatte, Pöyry puuskahti lopuksi.
Pöyryn puheenvuoron jättämän hiljaisuuden rikkoi ainoastaan Salminen, joka totesi yksinkertaisesti kannattavansa tilapäisen valiokunnan esitystä tarkastuslautakunnan erottamiseksi. Muita puheenvuoroja asiasta ei kuultu.

Pöytäkirjan suullisen tarkastamisen jälkeen kunnanvaltuusto valitsi samassa kokouksessa myös uuden tarkastuslautakunnan.
Uuteen tarkastuslautakuntaan valittiin keskustasta Risto Salminen (henkilökohtaiseksi varajäseneksi Annukka Räisänen), sitoutumattomista Miia Hildén (Ahti Lehtinen) ja Antti Pasanen (Annika Nevala), perussuomalaisista Tuomas Paasonen (Markku Laine) sekä kokoomuksesta Pirjo Kallio (Katja Nieminen).
Lautakuntaan valittiin siis pitkälti samat henkilöt kuin juuri erotetun lautakunnan jäsenet. Varsinaisista jäsenistä ainoastaan Pasanen ei ollut aikaisemmassa tarkastuslautakunnassa. Varajäsenissä uusia nimiä ovat Räisänen ja Laine.

Jupakan alkujuuret juontavat viime vuoden puolelle. Joulukuussa osa kunnanvaltuutetuista teki aloitteen tilapäisen valiokunnan perustamisesta tarkastuslautakunnan erottamiseksi tehtävästään luottamuspulan takia.
Silloisen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Salmisen mukaan syksyn aikana oli syntynyt epäilys siitä, että joku jäsenistä olisi vuotanut luottamuksellisia tietoja lautakunnan ulkopuolelle. Alkuperäisessä aloitteessa ei kuitenkaan ilmoiteta syitä sille, minkä vuoksi tarkastuslautakunta tai joku sen jäsenistä ei enää nauti valtuuston luottamusta.
Uuden käänteen juttu sai tammikuussa, kun Pöyry erosi tarkastuslautakunnan jäsenyydestä. Hän syytti Salmista ajojahdista.
Tilapäinen valiokunta päätti maaliskuun kokouksessaan esittää kunnanvaltuustolle tarkastuslautakunnan erottamista ja uudelleen kokoamista.

 

Lue lisää:

Pertunmaan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja haluaa erottaa lautakunnan – syynä luottamuspula

Pöyry erosi tarkastuslautakunnasta – syyttää puheenjohtajaa ajojahdista

 

8 kommenttia aiheesta “Pertunmaa erotti tarkastuslautakunnan luottamuspulan takia – Markku Pöyry: ”En anna tätä anteeksi koskaan kenellekään”

 • 16.4.2019 at 12:15
  Permalink

  Pöyryn touhuja ei jaksa enää kommentoida, mutta kummallista että Salminen kompuroi tehtävästä toiseen ja silti saa jatkaa johtopaikoilla. Vanhojen jäärien tukiverkosto toimii eikä nuorempi kaarti uskalla puuttua? Ei hyvä!

  • 16.4.2019 at 13:07
   Permalink

   Aivan samaa mieltä juurisen kanssa. Jälkimmäisen herran jälkeen jää aina hurja määrä selittelyä. Pitää itseään muita pätevämpänä sekä viisaampana.
   Ehkä hän sitä onkin , mutta vain oman sikalansa hoidossa.

 • 16.4.2019 at 13:10
  Permalink

  Vierekkäin on kaksi kuntaa, Mäntyharju ja Pertunmaa, joiden päätökset ja päättäjien henkilökemiat eivät kovin hyvää kuvaa jätä ulkopaikkakuntalaisille.

 • 16.4.2019 at 23:14
  Permalink

  Draamaa.
  Ja seuraavat 40vuotta Pöyry ja seuraavat sukupuolvet ovat katkeria tapahtuneesta. (Tai niin se ainaki Pertunmaalla tuntuu menevän) samoja vanhoja juttuja puidaan vielä seuraavien sukupolvienkin kesken.

  Olisi Salminenkin voinut jäädä pois ja esim Annukka nousta puheenjohtajaksi. Olisi saatu uutta verta ja nämä ”vihamiehet” kaikki pois.

 • 17.4.2019 at 12:05
  Permalink

  Avoimuus, sitähän luvattiin niin kovasti kuntavaalien aikaan, mutta tietäähän nämä kepulaisten lupaukset (mikä lie tarpeeton sana). Jää liian paljon epäselväksi, mistä tässäKIN taas on ollut kyse? Btw tuli mieleeni lyhenne rst, joka Pertunmaalla tarkoittaa RST eli Ratilainen, Salminen, Torniainen. Siinä trio, joka rulettaa kunnassa (Salminen myös tiekunnissa!) ja nimenomaan tuossa järjestyksessä, kunnanjohtaja hännänhuippuna. ”Kuningattarelle” edellä – valtuuston pj. myös pj:ksi tarkastuslautakuntaan – absurdi edes ajatuksena.

 • 20.4.2019 at 19:52
  Permalink

  Mitkä sitten ovatkin tapahtuman taustat, tekee mieli kuitenkin palauttaa mieliin vanha sanonta: Ei koskaan saa sanoa ”ei koskaan” .

 • 3.5.2019 at 07:18
  Permalink

  Ihmettelen miksei ne päättäjät ja virkamiehet jotka tietävät totuuden tästä asiasta niin tuo sitä julki,loppuisi tämä toisten syyttely lehtien palstoilla ja saataisiin oikea tieto ”äänestäjille”

  • 3.5.2019 at 12:11
   Permalink

   Tapaus jäi melko hassusti auki, sillä Pöyryä syytettiin tietojen vuotamisesta. Asiaa tutkinut valiokunta ei ole ainakaan julkisesti todennut väitettä vääräksi eikä oikeaksi. Kovia väitteitä esitetään, mutta sitten juttu jätetään vaan unohtumaan. Pöyry kiistää tehneensä mitään väärää, mutta eroaa silti. Miksi? Outoa sekoilua puolin ja toisin, mutta valitettavan tuttua.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.