0

Kuhajärven lomakylä Pertunmaalla on myynnissä

Pertunmaan Kuhajärvellä sijaitseva lomakylä Fish & Fun on myynnissä. Muun muassa mökkejä, huoltorakennuksia ja ravintolan sisältävä 17 rakennuksen kokonaisuus on kaupan 850 000 eurolla.

Toimintaa on pyörittänyt vuodesta 2012 lähtien Suomeen rekisteröity Fish & Fun Oy, jonka taustalla on moskovalainen Dmitri Vasin. Alueella on ollut lomakylätoiimntaa kymmeniä vuosina, mutta se laajeni vuosien 2312-2015 aikana huomattavasti Vasinin toimesta.
Vajaan neljän hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Pertunmaan eteläosassa, Keskisen järven rannalla. Lomakylä myydään irtaimistoineen.

Tilinpäätöstietojen mukaan yhtiön liikevaihto on ollut viime vuosina reilut 100 000 euroa vuodessa. Tappiota yhtiö on tehnyt vuosittain 46 000-70 000 euroa.

6 kommenttia aiheesta “Kuhajärven lomakylä Pertunmaalla on myynnissä

 • 23.4.2019 at 19:37
  Permalink

  Tämä tapaus osaltaan kertoo siitä karusta ympäristöstä, jossa maaseudun matkailu on tällä hetkellä. Maaseutumatkailu oli muotia 50-80 luvulla, mutta tilalle on tullut ulkomaanmatkailu. Samalla rahalla pääsee Euroopan ihmeitä katsomaan. Ei tarvitse katsella, ryteikköä, metsää ja järveä, jos vaihtoehtoina on jokin todellinen nähtävyys.

  • 24.4.2019 at 08:38
   Permalink

   Kohtuullisen yksipuolinen kannanotto maatilamatkailusta. Jos yksi paikka on ryteikköinen niin se ei tarkoita että kaikki olisivat . Etelä-Savossa on laajalti nähtävyyksiä ja luontoa metsineen ja järvineen joita ulkomaalaiset mielellään katselee . Monille paikallisille ne ovat liian lähellä ja siksi ei herätä kunnioitusta .
   Kyseinen kohde on kyllä turhan lähellä vilkkaasti liikennöityä tietä .

 • 24.4.2019 at 09:37
  Permalink

  Matkailuyrittäjän kommentista näkee, että oma lehmä on ojassa ja vaaleanpunaiset lasit silmillä. Ulkomaalaisia ei Etelä-Savon metsissä juurikaan pyöri, pois lukien venäläisiä, joilla luonto on saman tyyppistä kuin täälläkin. Ulkomaalais-buumia saadaan vielä odottaa. Jos on puntarissa nähdä Eiffel-torni tai Colosseum ja toisena vaihtoehtona metsikkö, valitsen ensimmäisen. Ihmettelen sitä että moni matkailukohde pitää tuoda valtatien varteen, kuten epäonnistunut Mäntyharjun golfkenttä, jossa ei saa hetkeäkään rauhaa maantien ulinamölyltä? Miten tuo projekti etenee tälä hetkellä? Isoja juttuja tuntuu asian ympärillä pyörivän,

 • 24.4.2019 at 10:06
  Permalink

  Silloin, kun Teboil omisti paikan, eikä ylämäkeen (tietysti myös ala-sellaiseen) 24/7 jyräävää liikenteen melua ollut, paikka eli ja voi hyvin – em. yrityksen henkilöstön lomanviettopaikkana. Tämä viimeisin yritelmä, jossa Pertunmaan kuntakin oli tapansa mukaan myös osallisena (haettiin kaavamuutos ja mitä lie muutakin) ei ole osoittanut elon merkkejä milloinkaan. Talvisin ”loistaa” pimeydellä ja kesällä autiudella. Yrityksen verkkosivuja kun vilkuilee niin ihan pikkuisen kyllä tulee huvittunut olo.

 • 24.4.2019 at 16:17
  Permalink

  Aika utopistisen hinnan ovat paikalle lyöneet varsinkin jos liiketappio on lähes 80 000€. Kulut on lähes yhtä isot kuin juuri alle 100 000 eurolla myydyllä kokonaisuudella, jonka kehitys mahdollisuudet ovat paljon tätä paremmat.

  Tällä kylällä ei ole paljon muuta arvoa kuin tontin arvo ja sekin on mitätön, koska alue on kaavoitettu virkistysmatkailulle. Onnea vaan tulevalle uudelle omistajalle…

 • 27.4.2019 at 09:30
  Permalink

  Ai että etelän lomakohteissa ei ole liikennettä eikä melua? Ja että euroopan kaupunkikohteissa ei melua eikä liikennettä? Ja käykääpä vaikka latinalaisen amerikan maissa ja kohteissa.
  Ja oma lehmä ei ole ojassa tässä asiassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.