0

Pääsiäinen piti poliisin ja pelastuslaitoksen kiireisenä – Autot kärysivät ja rattijuopot kärähtivät

Pääsiäinen piti poliisin ja pelastuslaitoksen kiireisenä sekä Pertunmaalla että Mäntyharjussa.

Poliisi sai juhlapyhien aikana kiinni kaksi rattijuoppoa. Heistä ensimmäinen kärähti Pertunmaalla perjantai-iltana. Kuljettaja ajoi ojaan jo Mäntyharjun Vihantasalmentiellä, mutta jatkoi matkaansa viitostietä etelän suuntaan. Liikennepoliisin partio pysäytti ulkopaikkakuntalaisen miehen Pertunmaan puolella ja puhallutti hänet. Puhalluskoe näytti 0,75 promillea ja 1982 syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

26-vuotias nainen puolestaan kärähti ratista Mäntyharjun puolelta Pertunmaantiellä sunnuntaina aamuyöstä. Jopa 3,5 promillen lukemat puhaltanut nainen saatiin kiinni hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen perusteella. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Rattijuoppojen lisäksi myös autot kärysivät. Mäntyharjussa viitostiellä syttyi henkilöauto konetilastaan palamaan heti puolen yön jälkeen maanantain puolella. Neuvokas kuljettaja sai palon kuitenkin hallintaan heittämällä lunta moottoritilaan. Pelastuslaitos jäähdytti konetilan ja varmisti ettei palo syty uudestaan.

Lauantaina puolestaan Mäntyharjussa pihassa tyhjäkäynnissä ollut auto syttyi palamaan ilmeisesti polttoaineletkun vuodon vuoksi. Pelastuslaitos sammutti palon käsisammuttimella. Auto ei kärsinyt mittavia vahinkoja eikä palo levinnyt muualle.

Toivolantiellä Pertunmaalla puolestaan karkasi tuli käsistä risujen polton aikana torstaina. Tuli levisi rakennuksen seinustalle kuivaa heinikkoa pitkin. Pelastuslaitoksen sammutusmiehet saivat pysäytettyä palon ulkorakennuksen seinustalle, joka ennätti tummua palon seurauksena. Paloalue oli noin 20 neliötä. Pelastuslaitos neuvoo kaikkia valitsemaan risujenpolttopaikan niin, ettei siitä ole leviämisen vaaraa. Lähietäisyydellä on myös hyvä olla sammutusvälineitä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.