1

Pertunmaan taloustilanne huolettaa päättäjiä – Essotesta irtautuminenkaan ei ole poissuljettua

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

4 kommenttia aiheesta “Pertunmaan taloustilanne huolettaa päättäjiä – Essotesta irtautuminenkaan ei ole poissuljettua

 • 25.4.2019 at 11:45
  Permalink

  Syytä onkin huolestua. Tunnusluvut ovat aika karuja, kun 2018 tilinpäätös on noin 1 400 000 euroa alijäämäinen. Velkaa oli vuoden vaihteessa 6 830 000 euroa eli 4 017 euroa nenää kohti, kun asukasluku on noin 1700 asukasta. Millähän keinoilla kurssi käännetään ? Nyt on näytön ja tekemisen paikka.

 • 25.4.2019 at 20:11
  Permalink

  Pertunmaa on kriisikunta. Tämä totuus pitäisi tunnustaa kunnassa. Sama tilanne on Mäntyharjussa. Molempien tulevaisuus on yhdistyä isommaksi hallinnolliseksi yksiköksi, jossa taloudellinen pelivara on suurempi. Näiden kahden kunnan kannattaisi harkita yhdistymistä. Nimeksi uudelle yhdistetylle ja kaikin tavoin uljaammalle kunnalle voisi tulla esimerkiksi > PERHARJU < ?

 • 26.4.2019 at 08:54
  Permalink

  Olisko tossa mitää järkeä,samat päättäjät sitä johtas.kyllä siitä soppa syntys olis heti raha kirsttu tyhjä,on ollut toi rahan käyttä kummassakin kunnassa ihan tolkutonta on eletty kun maailmanlopun eellä.

 • 1.5.2019 at 08:04
  Permalink

  Jos Pertunmaa irtautuisi Essotesta, niin miten palvelut paranisivat? Mistä lääkäri? Ei tällaisiin pikkukyliin lääkäreitä ole tulossa.
  Ei kunnan tuottamatkaan palvelut toimi. Kuullun mukaan koululla paljon ongelmia. Sivistystoimi kuuluu kunnalle, ei essotelle. Koululla on avustajia avustajien perään. Pihalla avustajat puhuvat puhelimeen lasten ollessa selän takana, ei ihme jos ei nähdä mitä lapset tekevät.
  Varhaiskasvatus kuuluu kunnalle. Kunta mainostaa lehdissä, kuinka toivottaa tervetulleeksi uusia lapsiperheitä päivähoidon ollessa maksutonta. Sitä käytetään mm. Vetovoimana. Tietääkö kunnan hallituksessa istuvat, että Pertunmaalla ei alle 1 vuotiaita oteta kuin ylimääräisen vääntämisen päätteeksi päiväkotiin? Moni on luovuttanut ja hoitanut lapsensa muuten yli 1 vuotiaaksi. Sillälailla täällä oikeasti otetaan lapsiperheet vastaan.
  Kunnan kannattaisi hoitaa ensisijaisesti omat palvelunsa kuntoon.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.