0

Pertunmaan nuorisoseura korkkasi kesäteatterikauden vappuna – Tanja Puustinen-Kiljunen jatkaa ohjaajana myös ensi syksynä

Pertunmaalla etsittiin akattomille miehille vaimoja, kun Pertunmaan nuorisoseuran näytelmä Akka-agentti avasi kesäteatterikauden. Maalaiskomedia upposi yleisöönsä hyvin ja oli houkutellut nuorisotalon melkein täyteen asti.
Myös näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Tanja Puustinen-Kiljunen oli kaikin puolin tyytyväinen näkemäänsä ensi-illan jälkeen.
– Pientä ensi-iltajännitystä oli ilmassa. Jotain pieniä tekstin unohduksia ja puheen takkuilua tuli yhdellä jos toisellakin.
Ohjaaja kävikin lavan takana väliajan aikana. Enää ei ollut aikaa lisäohjeille, vaan ainoastaan yleiselle tsemppaukselle.
– Kävin takana vähän tsemppaamassa, ettei tule tason laskua, jos lähdetään voivottelemaan alun virheitä. Hyvin näyttelijät nostivatkin tasoa, Puustinen-Kiljunen iloitsee.

Näyttelijät eivät suinkaan olleet ainoita, joita esitys jännitti. Puustinen-Kiljunen on ollut Pertunmaan nuorisoseuran luottokäsikirjoittaja jo hetkestä, mutta Akka-agentti oli hänen ensimmäinen ohjauksensa pertunmaalaisille.
– Tällä puolella jännittää enemmän kuin lavalla ollessa. Nytkin piti käydä väliajalla haukkaamassa happea ulkona, Puustinen-Kiljunen kertoo.
Pertunmaalaiset olivat selvästi tyytyväisiä uuteen ohjaajaansa. Puustinen-Kiljusta on jo ensi syksyksi pyydetty jatkamaan ohjaajan roolissa, mihin hän on mielihyvin suostunut. Sen sijaan käsikirjoittajana nähdään ensi kerralla todennäköisesti joku muu.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.