1

Kinnin onnettomuus pilasi Niilo Vanhasen lammen ja maita – nyt hän taistelee korvauksista VR:n kanssa

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

3 kommenttia aiheesta “Kinnin onnettomuus pilasi Niilo Vanhasen lammen ja maita – nyt hän taistelee korvauksista VR:n kanssa

 • 8.5.2019 at 15:19
  Permalink

  Raakaa on touhu. Maita kyllä pakkolunastetaan milloin mihinkin yhteiskunnan tarpeeseen pilkkahinnalla. Niistä on silloin pakko luopua. Kun vahinko sattuu, korvausvelvollista ei löydy tekemälläkään. Selityksiä, jotka muuttuu matkan varrella moneen kertaan, niitä riittää. Älä anna Niilo Vanhanen periksi. Vaadi täyttä korvausta menettämästäsi maasta. Ota osaava lakimies avuksesi ja ota julkisuus avuksi. Tämä on hyvä artikkeli, seuraavaksi jokin isompi mediakanava. Onnea vaikealle taipaleellesi. Hyvä kun asiasta puhutaan, eivät jää menettelytavat pimentoon.

 • 8.5.2019 at 17:23
  Permalink

  Rautatiealueen pitäminen kuuluu väylävirastolle ei VR:lle. Rautatiealueen pitämisestä aiheutuva ympäristövahinko kuuluu ympäristövahinkolain piiriin. VR hoitaa junaliikennettä, joten saattaa olla, ettei sen toiminnan seuraukset kuulu ympäristövahinkolain piiriin, kuten tuossa toisessa jutussa VR:n edustaja esitti.

  Onnettomuustutkimuskeskuksen raportin mukaan tässä onnettomuudessa töppöilivät sekä valtion viranomaiset että VR, joten mielestäni vahinkojen korvausvastuu pitäisi kuulua yhteisvastuullisesti molemmille eikä pelkästään VR:lle.

  Valtion töppöily tässä asiassa on alkanut jo siitä, kun Suomen valtio teki Venäjän kanssa sopimuksen, jossa ei otettu huomioon Venäjältä lähetettävien junavaunujen turvallista säilyttämistä Suomessa. Sellaisen sopimuksen tekeminen on ollut vastuuton perustuslain 20 §:n vastainen toimi, josta lopulta oli seurauksena Kinnin onnettomuus.

  Nyt olisi laitettava poliitikot koville, koska vastuussa on myös valtio eikä vain VR. Eikös joku Mäntyharjusta hoida niitä oikeusministerin hommia?

 • 9.5.2019 at 23:33
  Permalink

  VR:n toiminta on yhdellä sanalla sanottuna: hävytöntä!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.