0

Luontovalokuvaajien porukka lahjoitti Rautuhoville valokuvataideteoksen

Rautuhovin asukkaat saivat seinilleen mieluista katseltavaa, kun Seniorikummit kävi luovuttamassa hoivakodille valokuvataideteoksen. Seinälle pääsee Juuso Hämäläisen näyttävä maisemakuvaotos.
Rautuhoviin taulu päätyi valokuvaaja Jere Hietalan aloittamasta hyväntekeväisyysprojektista. Hietala keräsi valokuvaajakavereistaan tiimin, joka valikoi omista kuvistaan parhaimmat otoksensa lahjoitettavaksi vanhustenhoitotahoille. Kuvista teetettiin taulut, joiden teettämisen ja kehystyksen kustansivat erinäiset yritykset.
Hietalan entuudestaan tuntenut Seniorikummien Carina Lintula innostui välittömästi ajatuksesta piristää jotakin Mäntyharjun hoivakodeista taideteoksella.
– Aluksi vähän harmitti, kun ei itse päässyt valitsemaan, millainen taideteos tänne tulee. Mutta he ovat onnistuneet valinnassaan, Lintula kertoo ihaillessaan taulua.
Myös Rautuhovissa sekä työntekijät että asukkaat ihastelivat upeaa taulua. Hoivakodeille tulee harvemmin taidelahjoituksia.
– Aina välillä tulee jotain pientä, mutta minun aikanani ei ole vielä kertaakaan tullut taidetta. Tämä varmasti piristää kaikkia. Otamme mieluusti vastaan kaiken meille tarjotun, oli kyse sitten taiteesta tai lenkkeilyseurasta, yksikönpäällikkö Marja Lehmusmetsä sanoo.

Isohkon taulun saaminen Helsingistä Mäntyharjuun ei ollut täysin ongelmatonta. Lopulta Lintula huuteli Facebookin Mäntyharju-foorumilla Helsingin suunnalla liikkuvien perään.
– Yksi ihan uusi mökkiläinen Mynttilästä sitten ilmoittautui, että hän voi tuoda taulun mukanaan. Kävin hakemassa taulun hänen luotaan. Tässä on siis ollut monia vapaaehtoisia mukana, jotta olemme saaneet tämän toteutettua, Lintula kehuu.
Yhteensä tauluja jaettiin projektissa 24 kappaletta. Tauluja meni Rautuhovin lisäksi esimerkiksi Kannelmäen palvelutaloon Helsinkiin ja Seurana Oy:lle.
Kuvan napannut Hämäläinen halusi osallistua projektiin, sillä hänestä pienillä teoilla on suurta merkitystä.
– Se on minulle tärkeää, että pidämme huolta toisistamme ja toimimme tiiminä kaikkien ihmisten kanssa. Varsinkin vanhukset, jotka on aikoinaan rakentanut meille maailmaa ja pitänyt meistä huolta, heillä kuuluisi olla parhaat olot. Jos saan tällaisella teolla, joka on aika pieni mulle, annettua paljon iloa heille, se lämmittää sydäntäni.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.