0

Etelä-Savon ensimmäinen padel-kenttä avattiin Mäntyharjussa: avajaisyleisö alkoi rohkeasti kokeilla suosiotaan kasvattavaa mailapeliä

Padel-kentän avajaisissa turkulaisten ja espoolaisten lajin osaajien pelaaman näytösottelun jälkeen ensimmäisinä kokeilleet neljä naista olivat tyytyväisiä.
— Kivaa, kivaa ja kivaa, tiivistää nelikon tunnelmia mäntyharjulainen Marjatta Niemimaa.
— Eikä vain kivaa, vaan huippukivaa, täsmentää kesäasukas Päivi Rajapaltio.
— Säännöt eivät minulle vielä kyllä ihan selvinneet, mutta voihan sitä aluksi pallotella omillakin säännöillä, sanoo mäntyharjulainen Kristiina Hakala. Avausottelun neljäs pelaaja oli mäntyharjulainen Anne Gärdström.

Nuorempana squashia ja sulkapalloa pelannut Rajapaltio arvioi pelin pikkuisen kevyemmäksi kuin sulkapallon. Rajapaltio oli aikonut kokeilla lajia jo aikaisemmin kotipaikkakunnallaan, mutta selkäongelmien vuoksi oli joutunut kokeilua lykkäämään. Nyt pelaaminen onnistui kesäkunnassa.

Nelikko piti hyvänä sitä, että mailoja voi vuokrata kirjastosta. Näin kokeilemisen ja aloittamisen kynnys on matalampi. Kenttää voi käyttää ilmaiseksi, mutta varausmaksulla voi varmistaa peliaikansa.

Avauspelin pelanneet naiset pohtivat, olisiko mailojen lyhyempi vuokra-aika toimivampi järjestely. Nyt vuokra-aika on 24 tuntia. Kun mailoja on vain kahdeksan, voi käydä niin, ettei niitä olekaan vapaana silloin kun voisi pelata.

Päivi Rajapaltio ja Anne Gärdström pelasivat parina.

Kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen mukaan nelinpelinä pelattava padel lisää yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta.
— Avaamme whatsapp-ryhmän, jonka avulla voi etsiä pelikavereita. Ainahan ei neljää pelaajaa löydy omista porukoista..

Polarian toimitusjohtajan Timo Karhulan mukaan yhtiö lähti sponsoriksi, koska se haluaa edistää yhteisöllisyyttä ja lisätä yhteistyötä kunnan ja kuntalaisten kanssa.

Mäntyharjun kenttä on ensimmäinen Etelä-Savossa. Espanjassa huippusuosittu padel kasvattaa suosiotaan Suomessakin. Nyt Suomessa kenttiä on satakunta ja uusia avataan vilkkaasti. Esimerkiksi Vierumäen urheiluopisto vietti kentän avajaisia myös tänään.
— Vierumäellä avajaiset ovat vasta kello 13. Me ehdimme ensin, Ollikainen naurahtaa.
Mäntyharjun kentän avajaiset alkoivat kello 9.30.

Padel-kenttä ja tenniskenttä sijaitsevat Urheilupuistossa vierekkäin. Padel-kenttä rakennettiiin kunnan ja Polarian yhteisrahoituksella.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.