Taideasema avattiin tanssien

Taideasema Mäntyharjun avajaisten alussa tanssija Carmen Rodergas johdatti yleisön teoksen luota toiselle tanssin ja improvisaation keinoin ilman sanallisia selostuksia. Tanssijan

Yleisö seurasi Carmen Rodergasin tanssimaa opaskierrosta teokselta toiselle.

Tero Ponto

Taideasema Mäntyharjun avajaisten alussa tanssija Carmen Rodergas johdatti yleisön teoksen luota toiselle tanssin ja improvisaation keinoin ilman sanallisia selostuksia.

Miltä tuoksuu maalauksen syreeninkukka?

Tanssijan kommentoi liikekielellään teoksia ja niiden herättämiä ajatuksia ja tunteita. Nämä kommentit näyttivät herättävän vastakaikua parikymmenpäisessä yleisössä. Kommenteissa ja yleisön reaktioissa oli mukana myös aimo annos lämmintä huumoria.

Muutama sattumalta paikalle tullut ohikulkijakin jäi seuraamaan esitystä kiinnostuneena.

Carmen Rodergas ponnahtaa esittelemään Ajatusten kehää makasiinissa. Eeva Leppäharju siirtyy katsomaan esitystä hiukan kauempaa.

Musiikkia Rodergasin esityksessä ei käytetty. Hän näytti nappaavan rytmin teoksista, linnuilta tai vaikkapa ohikulkijoiden kävelyrytmistä.

— Minua kiinnosti tuo tanssija. Tämä on ollut tosi mielenkiintoista, totesi mäntyharjulainen Eeva Leppäharju.

Teoksista Leppäharju nimesi suosikikseen Asemanlammen pinnalla kelluvan kari Kärkkäisen Harsolumpeen.

— Se on aivan ihastuttava.

Anja Lång seurasi esitystä yhdessä pojantyttärensä Neela Långin kanssa.

Mäntyharjulainen Anja Lång ulkoili pojantyttärensä Neela Långin kanssa. Paikalle he tulivat sattumalta, mutta jäivät seuraamaan tapahtumaa. Anja Lång kertoo rattaissa istuvan Neelan seuranneen tanssijaa uteliaasti ja kyselleen välistä, miksei kuulu laulua.

Kello 15 avajaiset jatkuivat kuntataitelija Mari Liimataisen vetämällä tavallisemmalla opastetulla kierroksella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka