0

Liikuntapalvelujen työntekijät saivat pertunmaalaisilta ruusuja, Kisarannan huono ilmanvaihto risuja

Pertunmaalaiset käyttävät ahkerasti kunnan liikuntapalveluja, selviää vapaa-aikatoimen kuntalaisille toteuttamasta liikuntapalvelukyselystä. Erityisen tyytyväisiä vastaajien kesken ollaan hiihtolatuihin ja urheilukenttien kunnossapitoon. Kunta saa useassa vastauksessa kiitosta myös vakituisen liikunnanohjaajan palkkaamisesta.
– Liikunnanohjaaja on pätevä, ystävällinen ja avulias. Samoin urheilukentän ynnä muiden kunnosta vastaava työntekijä on ystävällinen ja huolehtii työstään vastuullisesti, yksi kehuu.
Toisessa vastauksessa kuntaa kehotetaankin pitämään kiinni pätevistä työntekijöistään.
– Latujen ja urheilukentän hoitajalle iso kimppu ruusuja. Hoito on todella ensiluokkaista. Arvosen Niinalle myös kiitokset, kun tekee hyvää työtä eri ryhmien kanssa.

Risuja puolestaan saa Kisarannan huono ilma. Erityisesti kuntosalille ja peilisaliin kaivattaisiin parempaa ilmanvaihtoa. Osa haluaisi jopa kokonaan uuden liikuntahallin. Moni toivookin, että kunta kiinnittäisi entistä enemmän huomiota Kisarantaan.
27 prosentin mielestä kunta ei nykyisellään panosta tarpeeksi Kisarannan kunnossapitoon.
– Siisteyteen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Ostopalvelusiivousta ja talonmiespalveluja pitäisi parantaa. Seuranta puuttuu ja ne voisi kilpailuttaakin, huomauttaa eräs vastaajista.
Siisteyden ja ilmanvaihdon lisäksi osa vastaajista moittii kuntosalilaitteita, salin mattoa ja kokoa.

Pertunmaalaiset eivät ole kovin tyytyväisiä Kisarannan kunnossapitoon.

Suurin osa on kuitenkin kiitollisia siitä, miten hyvin Pertunmaan kokoisessa kunnassa on hoidettu liikuntapalvelut. Hiihtolatujen kunnossapitoon on tyytyväisiä huikeat 95 prosenttia vastaajista ja urheilukenttien kunnossapitoon vielä huikeampi 98 prosenttia.
– Risuja ei ole minulta tulossa, sillä liikunta-asiat ovat mallikelpoisesti hoidettu ja Etelä-Savon muiden kuntien eläkeläiset ovat meille kateellisia monipuolisista mahdollisuuksista ja hyvin hoidetuista liikuntapaikoista, kehuu yksi.
Moni kiittelee myös ohjattuja liikuntaryhmiä, jotka ovat kuntalaisille maksuttomia. Sen sijaan uimarantojen pukukoppeihin ja rannoille kaivattiin kasvojenkohotusta.

Hieman yli 34 prosenttia vastaajista käyttää kunnan liikuntapaikkoja useita kertoja viikossa. Kerran viikossa liikuntapaikkoja hyödyntää nelisen prosenttia ja muutaman kerran kuukaudessa liikkumaan suuntaa vajaa 23 prosenttia. Vastaajista ainoastaan 8,57 prosenttia vastasi, ettei käytä liikuntapaikkoja ollenkaan.
Eniten käyttöä viimeisen vuoden aikana vastaajilla oli ollut Kisarannalle kuntosaleineen, ulkoilureiteille ja urheilukentälle. Lisäksi käyttöä oli ollut hiihtoladuille, uimarannoille, luistelukaukaloille sekä frisbeegolfradalle.
Uusia ideoitakin heiteltiin kunnan suuntaan.
– Eri lajien työpajat viikonloppuisin olisi kivoja: tanssi, sirkus, pilates, hiihtotekniikka…
Liikuntatapahtumia toivottiin lisää, erityisesti lapsille. Pertun pyöräilyn lisäksi ehdotettiin vastaavaa tapahtumaa talveksi, kuten hiihtoretkeä Pykäläsaareen.
Koiraihmisiä taas miellyttäisi koirapolku ja -puisto.
– Koiria ei saa viedä liikuntapaikoille. Koiranomistaja liikkuu koiran kanssa 3–6 kertaa joka päivä. Kyllästyttää ”lenkkeillä” aina asvalttiväylillä. Koirapolku tai koirapuisto olisi varmaan kohtuullisilla kustannuksilla saatavissa Pertunmaallekin.

10 kommenttia aiheesta “Liikuntapalvelujen työntekijät saivat pertunmaalaisilta ruusuja, Kisarannan huono ilmanvaihto risuja

 • 27.6.2019 at 14:59
  Permalink

  Ei riitä teknisen toimen rahat kunnostuksiin, kun tilataan konsultit tutkimaan onko rivitalon seinät maalattava. Olis sillä 30000 eurolla voinut tehdä noita kunnostuksiakin.

  • 1.7.2019 at 06:23
   Permalink

   Onko kukaan laskenut mitä tää latujen ja urheilukentän hiominen tulee maksamaan ,kun käyttäjä määrä ei ole kovinkaan suuri latuja kun kiertää aina sama porukka joka ei nyt ole päätä huimaava,urheilu kenttä on kesäsin aina tyhjä.paljonko sitä polttoainetta oikein kuluu käyttäjä määrää nähden. Onhan se kyllä hyvä kun vanhustentalo on siinä lähellä kyllä seiltä maksajia löytyy polttoaineesiin.

   • 1.7.2019 at 15:48
    Permalink

    Jokainen palvelu maksaa. Palvelut (tässä tapauksessa puhutaan nyt hiihtoladuista ja urheilukentistä) hoidettaisiin toisin, niin mikä vaikutus olisi kuntatalouteen? Keskusurheilukenttäkin kunnostettu vasta joitain vuosia takaperin.. Kentät vaatisivat kunnossapitoa enemmänkin, kuin nyt on mahd.toteuttaa. Ilman tätäkään työpanosta joka kentille nyt tehty, on vain välttämätöntä kenttien kunnossasäilymisen kannalta. Kentät ilman jatkuvaa kunnossapitoa kasvaisi vihreänä niittynä ja sitä tuskimpa kukaan haluaa. Kenttien käyttöaste on verratain pieni, mutta jatkuva kunnossapito välttämätöntä. Kenttien ja myös talvilajien kunnossapitämistä puoltaa myös meidänkaltaiset kuntamme, joiden palvelut pidettävä kunnossa, mahdollisuuksien mukaan kehittää niitä ja ajatellen kuntaa houkuttelevuuden kannalta.. Olemmehan kuntia, joiden ei pidä ajatella meinä itsenämme vaan, myös kiintoisina loma-asunto/ turismi pitäjinä. Jos ajatuksena vähentää palvelujen tasoa, niin siinä tulisi A:n ja B:n välinen yhteys ymmärtää? Hyvää kesän jatkoa 😊

 • 27.6.2019 at 22:05
  Permalink

  Se ketä askarruttaa koiran ulkoiluttaminen liikuntapaikoilla. Koiran ulkoiluttamista säätelee järjestys ja metsästys laki. Koiran ulkoiluttaminen on siis kytkettynä sallittu esim. kunto/ pururadoilla. Taajamassa jätökset on korjattava hoidetuilta alueilta pois. Järjetyslaki kieltää koirien viemisen yleisille uimarannoille kokonaan. Hiihtoladuille koiran vieminen on kielletty, jos sitä ei erikseen ole sallittu (esim. koiralatu) jne.. Mahdollisuuksia siis koiran kanssa liikkumiseen on muitakin, kuin asfalttibaanat.

  • 28.6.2019 at 13:28
   Permalink

   Hyvin vastattu ja argumentoitu! Joko viimeinkin on saatu kunnan palvelukseen sellainen henkilö, joka hallitsee oman alansa lainalaisuudet sekä vastaa asiallisesti ja perustellusti ihmisten kysymyksiin ja mielipiteisiin.

  • 1.7.2019 at 19:07
   Permalink

   Tiedoksi, lähikunnista löytyy palveluja koiranomistajille useiden koirapuistojen muodossa, joissa koirat voivat juosta vapaana ja kisailla koirakavereiden kanssa. Välttämätöntä sosialistamista esim. lemmikkipentukoirille. Samalla reissulla hoituu myös viikko-ostokset (siis mitä ei Pertunmaalta saa)😁

 • 3.7.2019 at 08:09
  Permalink

  Mikä on tärkeysjärjestys eli hoidetaanko ensin lemmikkieläimet , sitten muut eläimet ja hyötyeläimet ja ihmisillä ei sitten ole paljon väliä. Arvovalinta koirapuisto vastaan urheilukenttä…

 • 3.7.2019 at 08:20
  Permalink

  Pertunmaan urheilukentällä ja muilla liikuntapaikoilla on käyttöä ja ne on hyvässä kunnossa ja hoidossa ja hyvä niin. Todella ikävää, että kirjoitellaan vastoin tosiasioita. Kansalaisten ja kuntalaisten kannalta liikunta ja terveysliikunta on merkittävää kontra sairastavuus ja liikkumattomuus ja niiden aiheuttamat kustannukset. Joskus voisi katsoa peiliin tai käydä liikuntapaikoilla.

 • 3.7.2019 at 08:47
  Permalink

  Mitkähän on kunnan perustehtäviä ja palveluja ? Jos on varaa hankkia ja hoitaa lemmikkejä niin hyvä niin, mutta miksi kunnan pitäisi rakentaa koirapuistoja ? Sitten pitää tehdä kissapuistoja, terraarioita ym. No kuntapäättäjät päättää ja kun ei ole rahaa niin otetaan lainaa (jos joku lainaa). Joku konsultti nappaa vakituisen työpaikan/tehtävän 55 euroa per tunti eli eläinpuiston hoitaja ja lisäksi valvoja. Ideoita riittää…

 • 3.7.2019 at 09:07
  Permalink

  Kunnan tehtävä on hoitaa kuntalaisia ( jotka ovat pääosin veronmaksajia). Liikuntapaikkoja käyttävät ja tarvitsevat päiväkodit , koulut, työikäiset ja eläkeläiset ja vapaa-ajan asukkaat. Pertunmaan kunnan liikuntakysely antaa aika paljon materiaalia asioiden analysointiin. Kunnan mahdollisuudet on toimia ennaltaehkäisevästi niin, että hoidetaan hyvinvointia ja terveyttä ja sillä säästetään sairaanhoidossa ja muussa huollossa. Pertunmaan kunta on satsannut ja rekyrytoinut merkittävästi näihin palveluihin ja se on hieno linjaus ja päätös.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.