0

Vapaa-ajan asukkaat kyselevät mansikoiden ja veneenlaskupaikkojen perään – Pertunmaan palvelukoordinaattorin neuvoille on ollut kysyntää

Vapaa-ajan asukkaiden palvelukoordinaattori Mervi Lehtimäki myhäilee tyytyväisenä. Pertunmaan puolivuotiselle projektille on ollut selkeää tilausta.
– Aika paljon on tullut soittoja ja sähköposteja. Välillä on tultu nykimään kadulla hihasta. Vielä kertaakaan ei ole tullut sellaista tilannetta, etten olisi osannut ollenkaan auttaa. Toivottavasti sellaista tilannetta ei tulekaan. Eteenpäin on aina päästy, Lehtimäki kertoo.
Keväällä aloitetun projektin tarkoitus on saattaa vapaa-ajan asukkaat ja palvelut paremmin yhteen. Neuvoa saa yksinkertaisimmissakin asioissa, kuten vaikka siinä, mistä löytyy mansikkaa. Paljon kyselyitä tulee myös Pertunmaan vesistöistä ja vaikkapa veneidenlaskupaikoista.
Lehtimäki on iloinen, että ihmiset ovat uskaltaneet kysyä neuvoa jopa arkisissa asioissa.
– Jos on jokin mieltä askarruttava asia, niin ehdottomasti kannattaa kysyä.

Mervi Lehtimäki toimii syyskuun puoleen väliin asti Pertunmaan vapaa-ajan asukkaiden palvelukoordinaattorina. Kuva: Sammy Virtanen

Kaikkia palveluita Pertunmaalta ei löydy, mutta silloin ihmiset yritetään ohjata lähialueiden palveluiden luo.
– Esimerkiksi lukkohuoltoa tai paikallisia nuohoojia Pertunmaalla ei ole. Mutta yritetään sitten neuvoa lähikuntien palveluiden pariin, niin että pysyttäisiin alueella, Lehtimäki sanoo.
Pertunmaalla on ollut kesäasiamies aiemminkin, mutta siitä on Lehtimäen mukaan jo vuosia aikaa. Lehtimäenkin pesti palvelukoordinaattorina on vain projektin mittainen. Se päättyy syyskuun puolessa välissä.
Lehtimäki näkisi mielellään projektille jatkoa. Puoli vuotta tuntuu auttamattoman lyhyeltä ajalta. Varsinkin kun kokeilu on saanut niin hyvän vastaanoton kuin nyt.
– Varmasti neuvonnalle olisi kysyntää. Pertunmaalla on paljon pitkäaikaisia vapaa-ajan asukkaita, joilta varmasti jo löytyvät tarvittavat kontaktit, mutta uudet kaipaavat tukea. Heidän lisäkseen varmasti myös uudet kuntalaiset hyötyisivät tällaisesta mahdollisuudesta, Lehtimäki pohtii.

Paljasjalkaisena pertunmaalaisena työ sopii Lehtimäelle enemmän kuin hyvin. Hän ei ole kunnan palkkalistoilla, vaan projekti on osa kunnan ja Linkkitiimin kumppanuussopimusta. Monelle Lehtimäki on varmasti tuttu myös Pertunmaan toriemäntänä.
– Ainahan sitä iloinen on, kun pystyy auttamaan toista. Kun palveluhakemistokin on nyt ajan tasalla, niin se on ollut tosi hyvänä apuna tässä, Lehtimäki iloitsee.
Vapaa-ajan asukkaille on käynnissä kysely Pertunmaan palveluista. Kyselyn valmistuttua saadaan enemmän tietoa siitä, millaisia palveluita Pertunmaalle kaivataan lisää.
Näppituntumaa Lehtimäellä asiasta jo on.
– Esimerkiksi rakentajat ovat koko kesän kiireisiä, joillakin saattaa olla töitä jouluun asti. Paikalliset lvi-yritykset ja sähkömiehet, ainakin niille olisi kesäisin enemmän tarvetta, Lehtimäki luettelee.

19 kommenttia aiheesta “Vapaa-ajan asukkaat kyselevät mansikoiden ja veneenlaskupaikkojen perään – Pertunmaan palvelukoordinaattorin neuvoille on ollut kysyntää

 • 7.7.2019 at 16:52
  Permalink

  Some-aikakaudella on erittäin huonosti perusteltua tällaisen koordinaattorin palkkaaminen. Ilmeisesti ihmiset ovat aina vain enemmän ns. ”kädettömiä” (lue: pilalle passattuja), kun eivät itse osaa löytää palveluntuottajia. Mitä mm. veneenlaskupaikkoihin tulee niin onkohan koordinaattori edes oikea henkilö lupailemaan sellaisia? Tieto asiasta kuin asiasta leviää ”valonnopeudella” facessa, kuten Pertunmaa julkinen sellaisessa, joten vanhanaikaista ja rahanhaaskausta on avustajien palkkaaminen.

 • 8.7.2019 at 12:00
  Permalink

  Olen samaa mieltä edellisen kanssa, mistä tämä raha ?Kyllä sitä tälläiseen turhanpäisyyteen on näköjään ,entä sit kun ne loppuu taitaa olla aika loppu nyt jo.

 • 8.7.2019 at 15:56
  Permalink

  Noh, noh…. eipäs viisastella. Tähän touhuun menevä raha on pieni ottaen huomioon asiakaspalvelun kattavuuden ja kunnan imagon nousun. Mikäli ei mitään palvelua olisi, tulisi kaikki mahdolliset tiedot päivittää kunnan nettisivuille eikä ainakaan tämän tyyppiseen tietokantaan ja sen ylläpitämiseen ole rahoja. Kuka nyt pystyisi kunnassa huolehtimaan säännöllisesti jonkin palveluammatin harjoittajien ajantasaisia yhteystietoja jne. nettiin? Menisi monen henkilön henkilötyövuosia moiseen hommaan. Mikään palvelu ei saisi maksaa mitään ja kun ne lopulta kannattamattomana poistetaan, valitetaan tästäkin! Poliisi, pankit jne palvelut on jo minimoitu, ei kai vaan tiedonsaanti ole seuraava ”uhri”?

  • 8.7.2019 at 23:04
   Permalink

   Yle uutisoi 6.7. meistä vapaa-ajanasukkaista ja se tutkimus (Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely) ei tue selityksiäsi ”maaseutu kaipaa edistystä” lainkaan. Meistä suurin osa haluaa olla mökillä ihan omissa oloissaan (70 % kyselyyn vastanneista), ei kaipaa kunnan tmv. tuottamia tapahtumia ja kekkereitä eikä myöskään naapureiden kanssa haluta olla tekemisissä. Mahdollisuus muuttaa vakituiseksi asukkaaksi mökille, vetoaa kahteen viidestä kyselyyn vastanneesta. Siis vain vetoaa! Vähän menee sivuraiteille ellei ihan pöpelikköön kommentti edellä ja taitaa olla se oma lehmäkin taas ojassa sepustelijalla.

 • 9.7.2019 at 05:58
  Permalink

  Pertunmaan palvelut löytyy hienosti kansien välistä joten ei pitäs olla tän kokoisen kunnan tarvitsevan mitään muuta ja tää sana imagon nosto kuhan hoitasitte nää meidän vakinaisten asukkaiden asiat kuntoon puhuttIsiin sit jostakin nostosta .

 • 9.7.2019 at 08:00
  Permalink

  Kun saisi edes tiet jonkinlaiseen kuntoon. Kanootilla ja veneellä onkin parempi liikkua. Onko nuo yhteystiedotkaan kovin ajantasaisia ? Kyllä taivaanrannan maalarille maalattavaa riittää.

 • 10.7.2019 at 10:12
  Permalink

  Minulla ei ole mitään lehmää ojassa kirjoittaessani imagon nostosta. Maaseutu kuihtuu sitä mukaan kun täältä viedään palvelut pois suuriin kaupunkeihin (lue: Mikkeli).

  Tässä kunta yrittää tuoda uuden tyyppisen palvelun eli tietolähteen kesäasukkaiden käyttöön, koska monikaan sinne mökille linnottautunut tai muutoin naapuriaan välttelevä ei tiedä tai tunne mökkipaikkakunnan palveluista mitään. Harva mökkiläinen tietää mistä kannattaa paikkakunnalla tilata mitäkin, vaikkapa mökkitielle kivimursketta tms.

  Koko ajan on huuto päällä että kunta ei tee mitään. Nyt on tehty ja silti huuto jatkuu?

  Ps. vieläkö Apsilla saa sen kunnan tukeman yhteislounaan, jos osaa kuiskata kassaneidille maagiset taikasanat: ”kunnan tukema yhteislounas”? Jos tarjous on vielä voimassa voisin käydä nauttimassa tästäkin kunnan tarjoamasta palvelusta.

  • 11.7.2019 at 16:54
   Permalink

   Mistä sinä olet saanut päähäsi, että me emme muka tiedä paikkakunnan palveluista? Väärää ja loukkaavaa tietoa. Hyvin on palveluntuottajat löydetty ”viimeiset” 30 vuotta ja ihan omia aivonystyröitä käyttämällä. Osa näistä palveluntuottajista jäi ensimmäiseen ja viimeiseen kertaan, osan kanssa on tekemisissä oltu näihin päiviin saakka. Turha hermostua kannanotoista ja kritiikinsietokykyä kannattaa harjoitella ennen kuin lähtee julkisesti laukomaan vääriä olettamuksia ja yleistyksiä.

   • 12.7.2019 at 11:32
    Permalink

    Lehtiartikkeli kertoo palvelusta, joka neuvoo erilaisia kuluttajia erilaisten palveluiden ja muun tiedon äärelle. Koska palvelu on kehitetty kertoo se sen tosiasian, että sinä olet vähemmistönä siinä joukossa jolle em. tiedotus on suunnattu. Palvelu vastaa tarvetta eli tarve saada tietoa on selkeä eri käyttäjien keskuudessa. Olet omien sanojesi mukaan tehnyt kauppaa joidenkin kanssa vain yhden kerran eli olisi ollut sinullekin hyvä palvelumuoto saada enemmän tietoa palveluntarjoajista? Toivottavasti nimimerkki Nimetön ei tällä kertaa loukkaannu.

 • 10.7.2019 at 12:04
  Permalink

  minun käsittääkseni jokaisella on mahdollisuus saada pertunmaankunnan sekä yrittäjien kustantama luettelo ilmaiseksi,joskus on kuulema mökkiläisille lähetetty kirjeen kera joka kyllä ei ihan ilmaista tuohua ole vaikka yrittäjät ovat siinä mukana.kyllä tälläinen uusien työn tekiöiden palkkaminen pitäis jo nyt lopettaa.

 • 11.7.2019 at 10:10
  Permalink

  Jospa sen huutokauppakeisarin saisi Pertunmaan torille, niin saisi huutaa ihan reippaasti. Jos on niin avuton, että ei tiedä edes sitä , mistä voi tielle mursketta tilata, niin tilanne on aika vakava.Soitto kunnan tekniseen toimeen helpottaisi asiaa tai käydä paikalla kysymässä, mutta jos ei tiedä mikä on kunnan puhelinnumero tai missä kunnantalo on, niin sitten tarvitaan enemmänkin palveluita. Ehkä yrittäjienkin pitäisi panostaa markkinointiin, jolloin siinä ei tarvita kuntaa tai muuta markkinahenkilöä.
  Toisilla maksattaminen on vanha juttu ja sitten kun siltä maksajalta fyrkka loppuu. Se on sitten kaput…

 • 11.7.2019 at 10:25
  Permalink

  Pertunmaan kunta oli joitakin aikoja sitten velaton kunta, mutta nyt on ykkösrivissä velkaisuutensa kanssa. Viime vuosi pahasti pakkasella ja tämä vuosi on vielä pahempi. Juhannus on takana ja joulu ja uusi vuosi lähenee. Kunnanvirasto on kiinni ja johtajat pitkillä lomilla eli mitään ei tapahdu. Pitäisi miettiä mistä tuloja tai mistä menoja leikataan !

 • 12.7.2019 at 09:09
  Permalink

  Melkoisen erikoinen menettely ja käsittely Pertunmaan kunnanhallituksessa kumppanuussopimus/linkkitiimi Oy – Pertunmaan kunta joskus alkuvuodesta 2019. Kannattaa lukea päätös ja sopimus , niin silmät aukeaa.

 • 12.7.2019 at 12:47
  Permalink

  Aika huono tilanne, jos ei tiedä mistä mansikoita saa. Kaupasta saa ja kauppojen edustat ja torit ovat täynnä myyjiä. Yrittäjät ovat laittaneet kylttejä tienvarsiin jne ja voi ostaa poimittuna tai sitten itsepoimien. Taitaa olla enemmän havaintokyvystä kiinni tai sitten jostain muusta.

 • 23.7.2019 at 11:17
  Permalink

  Kumppanuussopimus – Linkkitimi Oy & Pertunmaan kunta

  Sopimukseen on kirjoitettu, että sopimuksen toteutumista valvoo ja maksatuksesta päättää Pertunmaan kunnan eustajista koostuva digityöryhmä. Pertunmaan kunnan hallintosääntö ei tunne mitään digityöryhmää eikä ole myöskään sellaiselle antanut mitään maksuoikeuksia. Alijäämät ei korjaannu näillä päätöksillä.

 • 23.7.2019 at 11:33
  Permalink

  Mikä on Pertunmaan kunnanhallituksen iltakoulu ? Sen kautta tulee kunnanhallituksen listalle mitä sattuu, vaikka esittelijänä on kunnanjohjtaja. Kuka opettaa ja ketkä ovat oppilaita ja saako siitä jonkinlaisen päästötodistuksen ?

 • 26.7.2019 at 15:08
  Permalink

  Nyt kannattaa nauttia Pertunmaan kunnan ilmaistarjoilusta, kun näin ovat päättäjät päättäneet. Mitä tehdään sitten , kun laskuja tulee ja tili on pahasti miinuksella. Laskujen hyväksyjillä voi olla edessä nukkumattomia öitä. Onko vaihtoehtona, että ei makseta sote-laskuja ja jätetään sairaat ja vanhukset hoitamatta ja voi se palkanmaksukin tökkiä ja lainansaannit vaatia vakuuksia. No onhan imago kunnossa.

 • 28.7.2019 at 10:00
  Permalink

  Näissä kommenteissa on ollut melko paljon kysymyksiä meidän päättäjille, miksi kukaan päättävä ei vastaa kun kysymykset on ihan asiallisia ja koskevat tämän pienen kunnan rahakirstua jonka pohja jo häämöttää. ei niitä perintö rahoja joka vuosi tipahda sinne kirstuun. Joten olis kiva kuulla myös päättäjien mietteitä tähän asiaan nimellä.

  • 29.7.2019 at 11:38
   Permalink

   Avoin tiedottaminen olisi hyvin tärkeää, etenkin kunnan asioissa, kun yhteisiä asioita pyöritetään yhteisillä rahoilla. Luulisi olevan tiedottamisen ja kysymyksiin vastaamisen olevan ihan perustehtäviä niin kunnanjohtajalle kuin tekniselle johtajalle, mutta kumpikin tarinoiden mukaan väistelee tilanteita, joissa joutuisi olemaan kuntalaisten kanssa tekemisissä. Liekö väitteissä perää, mutta eipä heitä juurikaan näe eikä kuule. Kenties kunnanhallituksen pj. voisi ottaa enemmän roolia ja infota kunnan asioista ja ajankohtaisista kysymyksistä. Ehkä paikallislehdessä kerran kuussa?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.