0

Pääkirjoitus: Mäntyharjun teknisellä toimella uusi alku

Mäntyharjun tekninen puoli kulkee nyt uudessa komennossa, kun Lasse Kurvinen aloitti hiljattain kunnan uutena teknisenä johtajana. Kurvinen kuvaa itse työnsä aloitusta hyppäämiseksi liikkuvan junan kyytiin. Kuvaus on osuva, sillä kunnan rakennuspuolella on käynnissä kova hyörinä. Kisalan laajennusprojektin lisäksi pöydällä on muun muassa Kirkonkylän koulun saneeraus ja terveyskeskuksen kunnostustyö.

Teknisen johtajan saappaat ovat nykyisin menneiden vuosikymmenien vastaavia suuremmat. Kun sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen ei ole enää kuntien harteilla, teknisen puolen osa korostuu entisestään. Paikallispolitiikassa tämä näkyy siten, että kuntien omat rakennushankkeet nousevat yhä tärkeämmiksi poliittisiksi kysymyksiksi. Mäntyharjulla tästä on kokemusta jo useamman vuoden ajalta.

Tuore tekninen johtaja toivoo päättäjiltä ongelmakeskeisyyden sijaan ratkaisukeskeisyyttä. Toive on kannatettava. Kurvinen haluaa itse toimia tulevissa rakennushankkeissa yhä avoimemmin ja kuuntelemalla eri näkemyksiä herkin korvin. Kuntalaisten kannalta suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Kun avointa tietoa suunnitelmista on tarjolla hyvissä ajoin, tarve turhille huhuille vähenee olennaisesti.

Veronmaksajien kannalta tärkeää on myös se, että virkakunnan yhteistyö pelaa luottamushenkilöiden suuntaan. Luottamushenkilöiden tulee olla mahdollisimman hyvin ajan tasalla rakennushankkeiden taustoista ja eri vaihtoehdoista. Päätöksiä ei saisi missään nimessä tehdä silmät sidottuina. Tosiasia on toki myös se, ettei kunnallisessa päätöksenteossa voi aina miellyttää kaikkia. Lopulta asiat tehdään enemmistön haluamalla tavalla ja vähemmistöön jääneiden osa on tyytyä päätökseen.

Kommentteja aiheesta “Pääkirjoitus: Mäntyharjun teknisellä toimella uusi alku

  • 18.7.2019 at 22:52
    Permalink

    Alkaako tästä kunnan hallinnon tervehtyminen? Aika näyttää…..

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.