0

Ilokuvafestivaali jakoi iloa ja onnellisia loppuja lähes 2 000 kävijälle – ”Täytyy olla todella tyytyväinen”

Lähes 2 000 kävijää löysi tiensä tämän vuoden Ilokuvafestivaaleille.
– Olisikohan tarkka luku ollut 1 946, mutta siitäkin puuttui kävijöitä. Meillä ei ole varsinaista kasvun tavoitetta, mutta silti kävijöitä oli taas huomattavasti enemmän. Täytyy olla todella tyytyväinen, järjestäjä Roosa Toivonen iloitsee.
Viime vuonna kävijöitä oli noin 1 500, joten pienestä kävijämäärän kasvusta ei puhuta. Yksi selittävä tekijä on festariviikkoon lisätty bonuspäivä, sillä tänä vuonna festivaali pyörähti käyntiin jo keskiviikkona.

Molemmat viikonlopun konserteista olivat lisäksi loppuunmyytyjä, vaikka saliin lisättiin kymmeniä lisäpaikkoja.
– Konserttien suosio ei tullut yllätyksenä, sillä ne ovat aina olleet suosittuja. Loppuunmyynti kuitenkin yllätti. Esiintyjät olivatkin mielissään, kun yleisö oli hyvin mukana, Toivonen kertoo.
Myös osa elokuvista veti salin melkein täyteen. Erityisen suosittu oli Bohemian Rhapsodyn sing-along-versio.

Lauantai oli totutusti leffakävijöiden suosikki.
– Vaikka olisi jo palannut töihin, niin viikonloppuna on yleensä helppo järjestää leffakäynti. Myös perjantai-ilta oli suosittu. Sunnuntain dokumenttipäivä on ohjelmistoltaan haastavampi, mutta oli kiva nähdä, että väkeä oli silti hyvin ihan viimeiseen asti, Toivonen sanoo.
Sunnuntain dokumenteista kansaa puhuttelivat erityisesti Diego Maradona sekä Apollo 11.
– Tämä oli kokonaisuudessaan vahva vuosi. Ohjelmisto oli selkeästi sellaista, joka kiinnosti katsojia.

Ensi vuonna on vuorossa viides vuosi Ilokuvafestareita. Festivaali järjestetään totuttuun tapaan heinäkuun ja elokuun vaihteessa.
Toivonen arvelee, että myös silloin leffoja näytetään viitenä päivänä. Varmaksi sitä ei kuitenkaan voi sanoa, sillä ohjelmisto on vielä täysin auki.
– Mutta onhan silloin sentään luvassa viides vuosi. Ei se ehkä vielä juhlavuosi ole, mutta riittävän pitkä aika kuitenkin, että festivaali on jo vakiinnuttanut paikkansa.

 

Ilokuvagallup: Mitkä leffat kiinnostavat tänä vuonna? Kuinka monta elokuvaa katsot festareiden aikana?

 

Eila Hutri, Espoo

– Olen ollut mukana jokaisilla Ilokuvafestivaaleilla tähän mennessä. Tänä vuonna kiinnostavat ainakin Puutarhajuhlat, Apollo 11 ja Veeran maaginen elämä. Äsken näkemäni dokumentti Minä, Kusama oli aivan fantastinen. Täällä on todella hyviä dokumentteja, mutta pidän myös fiktiosta.
Konserteista odotan erityisesti Vysotskia. Hän on minulle tuntemattomampi.
– Katson varmaankin joka toisen elokuvan ohjelmistosta. Yli kymmenen ainakin. Ihan jokaista en pysty katsomaan, kun ensimmäisen pitää aina laskeutua ennen seuraavaa elokuvaa.

 

Kirsi Pulli, Järvenpää

– Olen täällä toista kertaa, olinkohan toissavuonna ensimmäistä kertaa. Ranskalainen elokuva Kaikki Rakkaudelle on ainakin sellainen, jonka käyn katsomassa.
Myös Vysotskin konsertti on ihan ehdoton.
– Maksimissaan kaksi tai kolme leffaa tulee katsottua. Viimeksi kävimme kurkkaamassa vain yhden elokuvan.

 

Liisa Kuoksa & Päivi Niemelä, Mäntyharju

Kuoksa: Olen ollut täällä joka kerta. Täällä on äärettömän monipuolinen valikoima, ei voi kuin hehkuttaa, että Mäntyharjuun on saatu tällainen. Koko kattaus on kiinnostava, mutta esimerkiksi torstain kotimaisten leffojen päivissä oli paljon sellaisia elokuvia, jotka täällä ovat pyörineet jo aikaa sitten.
– Molemmat konsertit käyn ainakin katsomassa, elokuviakin jonkin verran.

Niemelä: Pääsin vasta viime vuonna tänne ensimmäisen kerran. Olen ammatiltani puutarhuri, joten kesät ovat yleensä kiireisiä. Ihastuin tähän heti. Nautin tämmöisestä, kun saa jutella taiteesta. Täällä voi jutella lähes kenen tahansa kanssa juuri näkemästään elokuvasta.
Jo nähdyistä leffoista Green Book ja Minä, Kusama olivat todella hyviä.
– Viikonlopun aikana tulee katsottua lähemmäs kymmenen leffaa.

 

Laina Honkanen, Hirvensalmi

– Olen täällä ensimmäistä kertaa. Minua kiinnostavat nämä rakkausteemaiset leffat. Äsken näkemäni elokuva (Minä, Kusama) täplätaiteilijasta oli mielenkiintoinen. Suvussa on taiteilijoita, mutta tuollaisesta en ole ikinä kuullutkaan, että tehdään isoja maalauksia pelkästään täplien avulla.
– Tänään katsomme kolme leffaa. Olen täällä tyttäreni kanssa ja osa seurueesta tulee tänne varmaan muinakin päivinä. Minä olen täällä kuitenkin vain tänään.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.