1

Valtion virastotalo puretaan

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

6 kommenttia aiheesta “Valtion virastotalo puretaan

 • 12.8.2019 at 17:45
  Permalink

  Kannattaa varmaan samaan purku-urakkapyynttöön liittää kunnantalo. Saisko nimittäin ”paljousalennusta”?

  Kunnatalon korjaaminen nimittäin tulisi erittäin kalliiksi.

  Jossain päin Suomea on nimitäin mm. koultílojen käyttöastetta saatu nostettua sijoittamalla kunnan toimintoja koulutiloihin silloin kun eivät ole koululaisten käytössä.

  Alakoulut käyttävät tiloja aamupäivän. Kunnan virkamiehet muuttavat työaikojaan ja käyttävät siitä lähtien. Työaikojahan voi työnantaja säädellä ja monet muuallakin tekevät niin vuorotyötä kuin iltatyötäkin. Miksi eivät kunnan virkamiehet?

  Kuha taas pohdin!

 • 12.8.2019 at 20:23
  Permalink

  Kovin oli lyhyt valtion virastotalon elämä.Aikoinaan oli Mäntyharjussa oikein ”pankkipuolueet” jolloin säästöpankkilaiset olivat niskanpäällä.Virastotalo tuli nykyiselle paikkalleen Mäntyharjun säästöpankin viereen.Huonosti kävi sittemmin pankille ja nyt häviää maisemista myös reilu kolmekymppinen virastotalo .Jossain on vikaa,kun rakennus jo saattohoitotilassa ja komea valtuustosalikin purkua odottelee.

 • 13.8.2019 at 18:23
  Permalink

  Missä valtuusto kokoontuu talon purkamisen jälkeen? On suuri sääli että näinkin uusi rakennus puretaan ja vielä vanhempi homepesä-kunnantalo jää odottamaan samaa kohtaloa eli purkamista.

  Olisi kannattanut teettää tarkat laskelmat talon kunnostamiseksi kunnantaloksi?

  Kahden suuren virastotalon purku takaa sen, että nykyinen kunnan johto saa sulan hattuunsa johtajina, jotka nostivat kasvavan kunnan kertaheitolla kuntien raskaaseen sarjaan näyttävän uuden kunnantalon rakennuttajina! Onnea, onnea päätöksentekijöille! Avajaiskaffetta ja kakkua odotellessa….

 • 16.8.2019 at 21:11
  Permalink

  Valtio ei tarvitse asiakkailleen virastotaloa ja valtakunnallisesti valtion strategia on ollut jo vuosia kehittää strategisia kiinteistöjä ja hävittää turhat neliöt toiminnan tehokkuuden parantamisessa. Valtio suurinpana omistajana kiinteistöosakeyhtiössä tekee purkupäätöksen koska yksityisiä kiinteistösijoittajia pitkän myyntijaksonkaan aikana ilmaantunut, ei Mäntyharju kiinnosta lisääntyvien riskien johdosta. Edes Mikkelissä ei ole saatu pariin ensimmäiseen kierrokseen myytyä 100% vuokrattuja jääkärikadun toimistotaloja, sitten lähti kun hinta meni naurettavaksi. Täysin oikea päätös Suomen valtiolta ja oikean kiinteistöstrategian mukaista toimintaa. Etelä-savon asukasluku vähenee vähintään 1/5 ellei jopa 1/4 vuoteen 2040 mennessä täysin faktatutkimusten perusteella, saattaa jokunen torppa ja liiketila olla vajaakäytöllä myös Mäntyharjulla.

  • 19.8.2019 at 20:10
   Permalink

   Totta tuossa kirjoitetaan. Isoksi ongelmaksi tulee kunnan piakkoin eteen tuleva tarve korvata homeinen kunnantalo uudella rakennuksella. Kierrätys on nykyaikaa sekä järkevää ja tämän melko uusi rakennus olisi monin tavoin soveltunut kunnan tuottamien palveluiden käyttöön.

   Kunnostuksen tarvetta rakennuksessa on, mutta onko korjaus tosiaan niin kallis ratkaisu kuin väitetään? Tämän rakennuksen purkukustannuksilla ja uuden kunnantalon rakennuskustannuksilla saisi hyvin remontoidun virastotalon kunnan käyttöön siihen saakka, kunnes kunta yhdistetään Mikkeliin. Yhdistämisen jälkeen kunnantaloa ei tarvita, oli se sitten kunnostettu vanha tai aivan uusi. Siis kierrätykseen perustuva (ja edullinen?) ratkaisu useiksi vuosiksi, jopa useiksi vuosikymmeniksi, jos hyvin käy!

 • 23.8.2019 at 18:05
  Permalink

  Sisäilma- ja kosteustekninen kuntotutkimus tehty, myös altistumisolosuhde arviointi. Esitelty myös tilojen käyttäjille. Jokseenkin näin…Ulkoseinän eristeessä laaja-alainen mikrobikasvusto, rakentamisajankohtana rakenteiden liittymät epätiiviit, alapohjarakenne epätiivis, putkiremontti, ilmanvaihtoremontti, ikkunaremontti, vesikattokin vähän ajan päästä. Epäkäytännöllinen tilaohjelma, runkoratkaisussa rajoitteita tilamuutoksille. Remontissa menee pääosa sähkötkin uusiksi. Hintalappu korjaukselle mittava, mutta ei kuitenkaan mahdoton.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.