0

Mäntyharjussa syntynyt 19 vauvaa, Pertunmaalla kolme – lue kuinka paljon kunnissa on tällä hetkellä väkeä

Mäntyharjun väkiluku laski tammi-heinäkussa 78 henkilöllä. Suhteellisesti se tarkoittaa 1,3 prosenttiyksikön laskua. Mäntyharjulaisia oli heinäkuun lopussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 5849.

Kuntaan oli syntynyt heinäkuun loppuun mennessä kuluvana vuonna 19 lasta. 58 ihmistä oli kirjattu tuohon mennessä kuolleiden kirjoihin. Kuntaan muuttaneita oli tänä aikana 89 ja kunnasta poismuuttaneita oli 139. Maahanmuuttajia tuli kuusi ja heitä lähti maasta kaksi.

Pertunmaan väkiluku oli heinäkuun lopussa 1699. Väkiluku laski tammi-heinäkuussa 14 henkilöllä. Prosenttiyksiköissä se tarkoittaa 0,8:aa. Kuntaan syntyi kolme lasta ja kuoli 21 ihmistä. Niin sanottu nettomaassamuutto oli Pertunmaan osalta positiivisen puolella. Kuntaan muuttaneita oli nimittäin 59, kun poismuuttaneita oli 53. Maahanmuuttoa Pertunmaalle suuntautui kahden henkilön osalta ja maasta muutaneita oli kolme.

Koko Etelä-Savossa väkiluku väheni 1050:lla henkilöllä, mikä tarkoittaa suhteellisesti -0,73 prosenttia. Väkilukuun suhteutettuna väestötappio on Suomen maakunnista suurinta. Heinäkuun loppuun mennessä eteläsavolaisia oli 143 565.

Lue myös: Pertunmaan vuoden ensimmäistä vauvaa ei kauaa odoteltu – Isosiskokin oli aikoinaan ensimmäinen

Lue myös: Mäntyharjun vuoden ensimmäinen vauva syntyi Ollikkalaan: ”Täällä on ollut pientä buumia näkyvissä”

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.