0

Harmaa sää himmasi Elokarnevaalien meininkiä – Huutokaupassa myytiin uniikkeja taideteoksia

Mäntyharjun kesän viimeistä viikonloppua vietettiin Elokarnevaalien merkeissä torilla. Harmaa sää verotti osansa yleisöstä, eikä kävijämäärissä päästy viime vuoden lukemiin.

– Saisi täällä olla väkeä enemmänkin. Alussa oli varsinkin lapsia paljon. Heitä oli ilo seurata, kun he eläytyivät taikurin esitykseen, Mäsekin markkinointipäällikkö Eija Kling sanoo.

Jokeri Pokeri Box  olikin ainoa, joka onnistui  kunnolla selättämään nurjan sään ja aiheuttamaan jopa osittaista väentungosta molemmissa esityksissään. Sekä lapset että vanhemmat tuntuivat molemmat muistavan suoraan selkäytimestä show’n taikasanat, niin innolla niitä huudeltiin.

Taikuri Simo Aalto esiintyi Elokarnevaaleilla. Yli 30-vuotisen uran tehneen taikurin show oli yleisön suosikki.
Jokeri Pokeri Boxin show’ssa ei vapaaehtoisia kauaa tarvinnut etsiä.

Kiinnostusta herätti myös ohjelmiston leikkimielinen maalaustapahtuma, johon taiteilijoiksi olivat suostuneet kunnanjohtaja Jukka Ollikainen, yrittäjä Tarja Olli, taiteilija Juho Sihvonen sekä Mäntyharjun palokuntanaisia edustanut Sanna Liukkonen

Taideteokset toteuttiin yleisön edessä ja moni käyttikin tilaisuutta hyväkseen jututtaa taiteilijoita. Lopuksi maalaukset huutokaupattiin. Saadut varat käytetään nuorten taideretken toteuttamiseen.

Jukka Ollikaisen, Tarja Ollin, Juho Sihvosen ja Sanna Liukkosen työt syntyivät puolentoista tunnin aikana. Huutokaupassa oli tarjolla lisäksi muitakin maalauksia.

– Näin kapea sivellin ei ole tuttu työväline. Olen tottunut leveämpiin. Sellaisiin, joilla maalataan seiniä, tunnusti Ollikainen.

Kaino hintapyyntö teoksesta oli silti puolitoista miljoonaa.

– Kaikki mitä jää nuorten retkestä yli, voidaan laittaa kunnan kassaan, Ollikainen kaavaili.

Kunnanjohtajalle sopiva aihe oli realistinen, tosin ehkä hieman pintakorjailtu versio kunnantalosta.

Elokarnevaaleissa huutokaupattiin Sanna Liukkosen, Tarja Ollin, Juho Sihvosen ja Jukka Ollikaisen työt. Kuntataiteilija Mari Liimatainen toimi huutokaupan puuhanaisena.

Tapahtuman juontajana toiminut kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Pekkanen sai toimittaa myös huutokaupan.

– Tässä pitää vähän kaivaa itsestään esille sisäistä huutokauppakeisaria Palsamäkeä. En ole itse ollut ikinä edes osallistujana mukana huutokaupassa, Pekkanen jännäsi etukäteen.

Jukka Ollikainen ja Leena Pekkanen kauppasivat Kunnantalo-nimistä maalausta.

Kovin innolla mäntyharjulaiset eivät huutokaupassa mukana olleet, edes hyvän asian puolesta. Suurimmalla summalla myytiin Liukkosen ja Sihvosen työt, molemmat 50 euron hintaan. Ollikaisen työstäkään ei miljoonia saatu. Sen osti 20 eurolla Mäsekin toimitusjohtaja Eveliina Mäenpää, joka lupasi toimittaa teoksen kunnan taidekokoelmiin.

Juhlaa vietettiin myös musiikin parissa, kun Mäntyharjuun saatiin ensimmäistä kertaa esiintymään duo Zäpämmät. Suomalaisesta kansanmusiikista ja länsiafrikkalaisesta musiikista vaikutteita ottanut duo soitti yleisölle musiikkia niin kanteleella kuin soittimilla, joita ei vielä ole edes nimetty. Pieni yleisö ei esiintyjiä haitannut.

– Olimme täällä ensimmäistä kertaa, ja otitte meidät ihanasti vastaan. Mäntyharjuun täytyy tulla monta kertaa uudestaan, Pauliina Kauppila lupasi.

Marjo Smolander ja Pauliina Kauppila olivat ensimmäistä kertaa esiintymässä Mäntyharjussa.

Illan viimeisenä esiintyjänä nähtiin puolestaan paikkakunnan oma lauluyhtye Nooni.

Kommentteja aiheesta “Harmaa sää himmasi Elokarnevaalien meininkiä – Huutokaupassa myytiin uniikkeja taideteoksia

  • 3.9.2019 at 22:03
    Permalink

    Mikäli kunnanjohtaja olisi maalannut taulun TULEVASTA kunnantalosta, olisi sen arvo ollut paljon korkeampi ja taulua olisi aikanaan voitu kunnan taidekokoelmassa verrata toteutuneeseen uuteen kunnantaloon!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.