0

Keihään ME-heittäjä Pertunmaan Hippo- kisoihin

Pertunmaalla ensi viikon torstaina järjestettävissä Hippo-kisoissa nähdään paikan päällä keihäänheiton maailmanennätysheittäjä. Yksi ikäluokkansa suurimmista yleisurheilulupauksista, Hartolan Voiman 16-vuotias Eemil Porvari, tulee Pertunmaan kentälle kisoja vauhdittamaan.
Nuorten maajoukkueeseen noussut Porvari on taituri monessa lajissa, mutta viime vuonna hän heitti 15-vuotiaiden epäviralliseksi hallimaailmanennätykseksi 71,23 metriä Tampereella. Edellinen ennätys parani yli neljällä metrillä ja tuo ennätys oli muuten Dohan MM-kisoihin valitun Oliver Helanderin nimissä. Välineenä tuossa ikäluokassa on 600 gramman keihäs.

Pertunmaalla on lajeja kaikenikäisille. 3-6-vuotiaat tytöt ja pojat voivat juosta 40 metriä tai heittää palloa, 7-12-vuotiailla juoksumatkana on 60 metriä ja muina lajeina pituushyppy sekä kuulantyöntö. 13-15-vuotiaat pääsevät pinkomaan 100 metriä, kenttälajeista valittavina heilläkin on pituus ja kuula.
Aikuisten lajeina ovat satasen ohella pituus ja keihäänheitto. Bonuksena kaikille on tarjolla 400 tai 800 metrin juoksu.
Kisat järjestää Pertunmaan Ponnistajat ja ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään puoli tuntia ennen kello 18 alkamisaikaa.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.