0

Ikäihmisten messut järjestetään Mäntyharjussa nyt neljättä kertaa

Mäntyharjun Vanhusneuvosto järjestää Kisalassa ensi viikon keskiviikkona 11. syyskuuta nyt neljännen kerran Ikäihmisten messut. Messut avataan kymmeneltä ja ne jatkuvat iltapäivään klo 14:ään. Vaikka Kisalassa on remontti aluillaan, messut pystytään viemään hyvin läpi, sisäänkäynti vain on eri paikassa kuin ennen.

Mäntyharjuun Vanhusneuvoston puheenjohtaja Anja Aaltonen kertoo, että näytteilleasettajia on tulossa lähes 50 ja sen mukaisesti messukävijöitä odotetaan runsaasti. Messuvieraiden ei tarvitse kärsiä kahvin eikä ruuan puuteesta, sillä sisällä Kisalassa eläkeliittolaiset myyvät kahvia ja pullaa ja pihalla teltassa Tapio Sinkko ja Marja Kousa myyvät maittavaa keittoa. Ulkotiloissa on mahdollisuus myös ihailla vanhoja autoja, joita paikalliset mobilistit tuovat näytille.

Ikäihmisten messuja järjestetään kahden vuoden välein. Ensimmäiset messut, Hoivamessujen nimellä, järjesti Mikkelin Setlementtiyhdistys vuonna 2013. Setlementtiyhdistyksen jälkeen messut siirtyivät Mäntyharjun Vanhusneuvoston kontolle ja vuonna 2015 messuilla kävi jo 750 henkilöä ja viimeksi vuonna 2017, näytteilleasettajia oli 44 ja kävijöitä 700. Nimi muuttui Ikäihmisten messuiksi.

Messujen tarkoitus on tarjota yleisölle tietoutta kaikesta siitä, mitä ikäihminen tarvitsee. Niinpä näytteilleasettajina oli palveluntuottajia, apuvälineiden tarjoajia, Essoten eri toimijoita, yhdistyksiä ja palveluyksiköitä. Myös vanhemman väen asuja on esillä oikein muotinäytösten verran, musiikkia ja arvontaa unohtamatta. Messuyleisölle samoin kuin näytteilleasettajille messut ovat maksuttomat.
– Mäntyharjun kunnan puolesta saadaan pöydät, niiden tuonti ja poisvienti ja kunta myös sponsoroi pienellä rahasummalla messuja, kertoo Aaltonen.
– Myös seurakunta antaa oman panoksensa. Tässä vaiheessa voimme vain toivoa hyvää ilmaa, jotta saamme aikaan mukavat messut sekä näytteilleasettajille että etenkin messuvieraille, joita toivomme saapuvan runsaasti.

Kommentteja aiheesta “Ikäihmisten messut järjestetään Mäntyharjussa nyt neljättä kertaa

  • 12.9.2019 at 16:38
    Permalink

    Hei,olen paikallinen yrittäjä.Toimialani on kauneudenhoito ja jalkahoitopalvelut.Olisin mieluusti tullut esittelemään palveluita ja tuotteitani ikäihmisille.On tärkeää että vanhukset hoitavat herkkää ja ohutta ihoaan ja että he käyvät jalkahoidossa.Minua ei ole pyydettu messuesittelijäksi,vaikka mieluusti olisin tullut.Mäntyharju tarvitsee yhteistä nostetta imagon luomiseen.Yrittäjien kommunikointi keskenään tuo hedelmällistä kannattavuutta jokaiselle naapuriyritykselle.Ensi vuoden hyvinvointi ja ikäihmisten messuille olisin valmis osallistumaa.Yst.Birgitan Hoitola

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.