0

Mäntyharjussa kisataan viikonloppuna partiotaidoissa – yleisö voi seurata aloitustehtävää lauantaina lukiolla

Mäntyharjun maastossa tapahtuu tulevana viikonloppuna, kun paikallinen partiolippukunta Mäntyharjun partiolaiset järjestää Järvi-Suomen piirin syyskilpailut yhdessä ristiinalaisten Yöveden Waeltajien kanssa. Kilpailuun odotetaan 11 joukkuetta, jotka mittelevät toisiaan vastaan niin retkeilytaitojen kuin yhteiskuntatietämyksen saralla. Nuorimmat kilpailijat ovat 14-vuotiaita eikä yläikärajaa ei ole.

Lauantaina ja sunnuntaina käytävä kilpailu kantaa nimeä Höyryhybridi 2019. Viikonlopun kisassa sekoittuvat uusi ja vanha, kertoo kilpailunjohtaja Sanni Kettunen Mäntyharjun partiolaisista.
– Kisoissa on tahdottu tuoda esille vanhoja perinteisiä partiotaitoja sekä sellaisinaan että tähän aikaan muokattuina. Ennen mentiin eteenpäin höyryllä ja nykyään hybrideillä. Näissä kisoissa turvaudutaan niin puukkoon kuin akkuporakoneeseen ja kännyköihin.

Uuden ja vanhan yhdistäminen on todettu toimivaksi reseptiksi myös partiotaitokilpailuiden järjestämiseen, johon ovat panostaneet sekä partiokilpailuiden konkarit että uudet tulokkaat, joilla on uuden sukupolven tietoa esimerkiksi tuloslaskennasta tai viestinnästä. Viimeksi Mäntyharjun partiolaiset järjesti piiritason partiotaitokilpailun keväällä 2015.
Yleisö on tervetullut Mäntyharjun lukiolle seuraamaan kilpailun aloitustehtävää lauantaiaamuna kello 10.

Muokattu 12.9. klo 9.55: Kisa käydään eri puolilla Mäntyharjua, ei vain Kirkonkylällä, toisin kuin jutussa alun perin luki.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.