0

Tuottajat pestasivat ministerin myyntitöihin sadonkorjuupäivään Kuorttiin – Perinteistä tapahtumaa vietetään lauantaina jo 15. kertaa

Maa- ja metsätalousministeri, pertunmaalainen Jari Leppä osallistuu tulevana lauantaina 14. syyskuuta Vierulan perinteiseen sadonkorjuupäivään Kuortissa.
Vierulan tila ja tapahtuman tusina muuta lähiruuan tuottajaa eivät päästä oman kylän miestä helpolla vaan pestaavat ministerin kiertäväksi myyjäksi.
– Tällä kertaa Jari ei saa seisoskella puku päällä vaan pääsee myyntitöihin, Vierulan tilan yrittäjä Tiina Kohonen kertoo.
Sadonkorjuupäivä järjestetään jo 15. kertaa. Tuottajia ja kuluttajia yhdistävä syystapahtuma tarjoaa mahdollisuuden täyttää talvivarastot kerralla lähiruualla.
Vierulan tilan omana tapahtumana alkanut sadonkorjuupäivä on laajentunut vuosien varrella ja tänä vuonna mukana on reilun tusinan verran paikallisia tuottajia. Kävijöitä tapahtumassa on viime vuosina ollut useita satoja.

Sadonkorjuupäivää vietetään valtakunnallisena Osta tilalta -päivänä, jolloin kuluttajat pääsevät tutustumaan tuottajiin ja kotimaiseen ruuantuotantoon ympäri Suomea.
– Syksyllä lähiruokaa on erityisen paljon tarjolla ja haluamme tarjota kuluttajille mahdollisimman laajan kattauksen paikallisia tuotteita, Kohonen sanoo.
Vierulan tilalta kuorma-autoihin ja traktoreihin pakataan mukaan reilut määrät perunaa, multaporkkanaa, sipulia, maissia, valkosipulia, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, syyskurpitsaa, kaalia, hernettä, mansikkaa, kirsikkatomaattia, chiliä, hunajaa sekä tilan omia jalosteita eli hilloja, mehuja, kuohujuomaa, glögiä, pakastekuivattuja marjoja, smoothiejauhetta ja marjafudgeja.
Lisäksi sadonkorjuupäivästä voi hankkia esimerkiksi naudan, possun ja lampaan lähilihaa sekä leipää ja leivonnaisia. Mukana ovat Kuvalan Liha, Iso-Mikkasen tila, Aliinin tila, Lammastila Villakko, Hinkkuri Highland, Heilukankaan tyrnituotteet, Pirjon kotileivonnaiset, Heidi Seppälän leivät, Sari Kiiskisen leivonnaiset, Lunkan leivonnaiset, Niittypellon tila, Liisa Leporinne ja Leskelä Highland.
Tapahtumaan osallistuvat Käsityöpuoti Talvikki, Pötikän ompelukset ja tietenkin pihansa tapahtuman käyttöön tarjoava Puoti.
Paikan päällä voi herkutella Kuvalan ja Iso-Mikkasen makkaroilla, Eila Ripatin muurinpohjaletuilla ja Vierulan grillatuilla maisseilla.
– Kotimaiset maissit voi grillata jenkkityyliin lehtien kanssa ilman esikypsentämistä, kun tietää pari helppoa niksiä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, Kohonen vinkkaa.

Sadonkorjuupäivää vietetään lauantaina 14.9.2019 kello 9-14 Kuortissa Puodin pihassa osoitteessa Oravatie 2, 19410 Kuortti. Tapahtumapaikka on ABC Kuorttia vastapäätä ja paikan päälle on opasteet. Ministeri Jari Leppä on myyntitöissä aamupäivällä kello 11-12.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.