0

Kunnanhallitus esittää Kirkonkylän koulun remontin lopettamista – toteutuessaan päätös tarkoittaisi koulun purkutuomiota

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle Kirkonkylän koulun saneeraus- ja laajennusurakan lopettamista. Työmaa on ollut keskeytyksissä, sillä remontin kustannukset ovat yllättäen nousseet alkuperäisestä suunnitelmasta.

Jos valtuusto päätyy hallituksen tapaan töiden lopettamiseen, tarkoittaisi se käytännössä urakkasopimusten purkamista ja samalla koko koulun purkamista.  Kunnanjohtaja Jukka Ollikaisen mukaan purettu koulu olisi järkevintä korvata moduulikoululla, jonka voisi siirtää pois, kun sitä ei enää tarvita. Moduuliratkaisu maksaisi kunnan arvion mukaan 10 vuoden aikana 1,5 miljoonaa euroa.  Jos valtuusto päätyy kunnanhallituksen tapaan remontin lopettamiseen, vastuu uusien koulutilojen pohtimisesta siirtyy sivistyslautakunnalle.

Kunnan virkamieskunnan arvion mukaan remontin lopettamisesta kertyy 300 000 euron ja purkamisesta 100 000 euron kulut. Lisäksi kunta on mitä todennäköisimmin velvollinen maksamaan urakoitsijalle korvausta saamatta jääneestä katteesta ja voitosta.

Jos valtuusto päätyy kuitenkin jatkamaan koulun remonttia, on sen hinnaksi arvioitu noin 1,8 miljoonaa euroa. Kunnan virkamiesten mukaan koulussa olisi edessä seuraavan 10-15 vuoden aikana vesikaton, aluskatteen, lämmitysputkiston ja patteriston uusimiset, joiden hinnaksi arvioidaan yhteensä noin 400 000 euroa. Seuraavan 10-15 vuoden aikana remontin kokonaiskustannuksiksi arvioidaan yhteensä reilua 2,2 miljoonaa euroa. Hinta-arviossa ei ole huomioitu mahdollisia työn elokuisesta keskeyttämisestä aiheutuneita lisäkuluja.

 

2 kommenttia aiheesta “Kunnanhallitus esittää Kirkonkylän koulun remontin lopettamista – toteutuessaan päätös tarkoittaisi koulun purkutuomiota

 • 17.9.2019 at 13:46
  Permalink

  Vaikeat on laskutoimitukset kunnassa. Aleneva ja ikääntyvä asukasmäärä ja siitä johtuva oppilaiden väheneminen tuo oman muuttuvan tekijän laskelmiin siitä, tarvitaanko tätä koulua ollenkaan edes parakkikouluna. Saataa olla järkevintä purkaa tämä ja siirtää oppilaat toiseen kouluun?

  • 18.9.2019 at 14:11
   Permalink

   Iltavuoroonko? Päivisin yhtenäiskoulu on jo tupaten täynnä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.