0

Mäntyharju ostaa 250 000 eurolla Suur-Savon Sähkön osakkeita

Mäntyharjun kunnanvaltuusto hyväksyi 250 000 euron muutosesityksen talousarvion investointiosaan tälle vuodelle ja päätti ostaa Rantasalmen kunnalta 50 kappaletta Suur-Savon Sähkön osakkeita.

Kauppa ei herättänyt valtuutetuissa suuria tunteita, ainoastaan Timo Kuoksa (sd.) epäili ääneen sijoitustoiminnan mielekkyyttä.
– Mitä kuntalaiset tästä voivat hyötyä? Järvi-Suomen Energia tekee yhtiölle tuloksen siirtomaksuilla. Tämä on piiloveroa ja me maksamme siitä, että yhtiöllä menee hyvin. Velkarahalla kun ostetaan, niin se ei ole mikään investointi vaan sijoitus. Siirtomaksujen korkea hinta huolestuttaa ja meidän vaikutusmahdollisuudet yhtiössä ovat jo nykyisin ihan samat, kuin uusien osakkeidenkin kanssa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Pekkanen (kesk.) perusteli kauppaa hyvänä sijoituksena.
– Osta markalla ja myy kahdella, on vanha opetus. Siirtomaksuihin en ota kantaa, niistä päätetään valtakunnan tasolla.

Kuoksa ei kuitenkaan tehnyt muutosesitystä, joten esitys osakkeiden ostosta meni sellaisenaan läpi.

Lue myös: Mäntyharju suunnittelee ostavansa Suur-Savon Sähkön osakkeita – 250 000 euron hankintaa perustellaan omistuksen hajautuksella

Lue myös: Pääkirjoitus: Mäntyharju on lähdössä osakekaupoille, mutta kannattaako se?

3 kommenttia aiheesta “Mäntyharju ostaa 250 000 eurolla Suur-Savon Sähkön osakkeita

 • 25.9.2019 at 12:07
  Permalink

  Pekkasen kommentista selviää millä tasolla tieto sähköverkkotoiminnasta yleensä politikoilla on. Siirtomaksuista ei suinkaan päätetä valtakunnan tasolla, vaan jokainen verkkoyhtiö päättää ihan itse siirtomaksuista 🙂

 • 26.9.2019 at 21:31
  Permalink

  Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekkanen tuskin voi olettaa, että näiden osakkeiden hinnat nousevat tulevaisuudessa. Jos nousevat, johtuu se siitä että tavalliset kuntalaiset maksavat korotettuja siirtomaksuja. Riisto on järkyttävän suuressa mittakaavassa. Pekkanen ei tosiaa tiedä siirtomaksusta mitään, kun noin erehtyy.

 • 29.9.2019 at 19:11
  Permalink

  Onko sijoitus hyvä kun viimevuoden huippuosingolla saa 1,8 prosentin koron (yli 50 vuoden takaisinmaksuaika) Osinko ei tule jatkossa olemaan noin korkea, koska julkinen paine kasvaa korkeita siirto-liittymis-ja perusmaksuja vastaan. Monopoliyhtiö joutuu näyttämään suhteettoman suurta voittoa, joka vain mahdollistaa osongonjaon. Lisäksi esim. yhden miljoonan voittosumma aikaansaa sen että yhtiö joutuu maksamaan tältäosin 400.000 euroa yhteisö- ja aarvonlisäveroa,jonka se perii ,keltäs muuilta kun kuluttajilta. Entä kun voitto on 6-7 miljoonaa euroa.
  Kellään ei ole tietoa, eikä yhtiö sitä myöskään toimintakertomukseessaan kerro, kuinka paljon ylimääräistä maksua peritään kaukolämpöasiakkailta.
  Kohta saa halvalla osakkeita, kun kunnat rahapulassaan panevat niitä myyntiin. Tätä harkitsee mm. Mikkelin kaupunki. Tuo 5000 euroa on todella runsaasti ylihinnoiteltu

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.