0

Pertunmaa aikoo irtisanoa kunnan teknisen johtajan

Pertunmaan kunta on aloittanut teknisenä johtajana ja rakennustarkastajana toimivan Matti Ratilaisen irtisanomismenettelyn. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaisessa kokouksessaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Liukkonen kertoo irtisanomismenettelyn syyksi sen, että Ratilainen on hoitanut virkatehtäviään puutteellisesti. Kunnan näkemyksen mukaan Ratilainen on myös laiminlyönyt virkasuhteeseen kuuluvia velvollisuuksia.
– Keskusteluista ja varoituksista huolimatta puutteet eivät ole korjaantuneet. Ratilainen tullaan irtisanomaan, Liukkonen toteaa.

Liukkosen mukaan teknisen johtajan ja rakennustarkastajan virassa on kuuden kuukauden irtisanomisaika. Ratilainen on toiminut tehtävässä vuodesta 2003 alkaen. Ratilainen ei itse halua kommentoida irtisanomismenettelyä julkisesti.

Kunta tulee Liukkosen mukaan hakemaan virkaan uutta teknistä johtajaa. Rakennustarkastajan töiden kohtalo on vielä avoin. Ne ostetaan tulevaisuudessa mahdollisesti ulkopuoliselta taholta.
– Tehtävänkuvaa tullaan tarkastelemaan ja siitä pyritään hakemaan säästökohteita. Onko meillä välttämättä oltava omaa rakennustarkastajaa? Tekninen johtaja on ainakin oltava, Liukkonen pohtii.

26 kommenttia aiheesta “Pertunmaa aikoo irtisanoa kunnan teknisen johtajan

 • 25.9.2019 at 21:47
  Permalink

  Eihän tuo luultavasti ilman riitauttamista ymmärrä lähteä, mutta kiitos hallitukselle kun alkaa ajamaan asiaa jota hyvin monet kuntalaiset ovat toivoneet jo pitkään..

 • 26.9.2019 at 09:04
  Permalink

  Nyt täytyy nostaa hattua Pertunmaan kunnalle ja kunnanhallitukselle hyvästä päätöksestä.

 • 26.9.2019 at 09:48
  Permalink

  Laiminlyönyt virkasuhteeseen kuuluvia velvollisuuksia, se on vakava asia. Lain mukaan virka-tai työsuhteessa oleva henkilö on korvausvelvollinen jos on omalla toiminnallaan aiheuttanut taloudellista vahinkoa. Virkavastuu on painava asia.

 • 26.9.2019 at 11:38
  Permalink

  VIHDOINKIN!!!

  Ehkä Pertunmaalla on sittenkin tulevaisuutta, kun kunnanjohtajakin vaihtuu. Toivottavasti virkaan astuvat oikeasti pätevät ja mielellään vaikka paikkakunnan ulkopuoliset ihmiset!

 • 26.9.2019 at 20:41
  Permalink

  Aikoinaa hallintojohtajalle kunta maksoi 30 000, laittomasta irtisanomisesta. Koulunjohtaja sai 12 000, laittomasta irtisanomisesta. Mikäköhän tämän keissin hintalappu tulee olemaan? Virkavirhe pitää olla tosi painava ja faktaa paperilla. Maatalosta voi renkin pistää viralta isäntä heti, mutta virkamiestä ei voi verrata renkin.

 • 26.9.2019 at 21:23
  Permalink

  Turha riekkuminen asialla kannattaa jättää pois. Tulee miettiä tarvitaanko näin pieneen kuntaan kaikkia viranhaltijoita? Olisi järkevää ostaa tekniset palvelut lähikunnasta, kuten esimerkiksi Mäntyharjulta. Ei 2000 ja 6000 henkilön kunnat tarvitse kahta omaa virkaa, vaan riittäisi yksi yhteinen. Pertunmaan kannattaisi muutoinkin yhdistyä Mäntyharjuun nyt kun kunnanjohtajakin vaihtuu. Molemmat kunnat sinnittelevät asukaskadon kanssa, yhdessä molemmat olisivat elinvoimaisempia.

 • 27.9.2019 at 06:36
  Permalink

  Mikähän lie syy, selviää sitten, kun ensin virkamieslautakunta ja vielä korkein hallinto-oikeus asiasta päättävät. Sillä valitusta vailla tuskin lähtee, Paljon miestä on kyllä parjattu, mutta enemmän henkilöä kuin työn jälkeä.

  • 27.9.2019 at 10:33
   Permalink

   Kun ”työn jäljet” saavat aikaan mm. Oikeusasiamiehen nuhtelua, Hallinto-oikeuden ja Maaoikeuden antamia määräyksiä virheiden korjaamiseksi (ei ole korjannut) niin kannattaisi ottaa asioista selvää ja jättää tunteilut sikseen.

 • 27.9.2019 at 14:19
  Permalink

  Epäilen että rakennustarkastajan tehtäviä ei voi hoitaa ostopalveluna. Pitää olla virkasuhteessa. Ehkä naapurikunnalta, mutta onko niitä tarkastajia myytävänä?

  • 16.10.2019 at 18:54
   Permalink

   Mitä ainakin itse asiaan perehdyin niin ainakin toisen kunnan kanssa ne voidaan järjestää. Se, että voiko yksityinen yrittäjä järjestää kunnalle kuuluvia rakennustarkastajan tehtäviä ostopalveluna on sitten asia erikseen. Se voi olla, jopa hankalaa. Toki tietysti jos teknisen johtajan alle asetetaan osa rakennustarkastajan tehtävistä ja ainoastaan varsinainen lupien myöntäminen ja valvonta suoritetaan ostopalveluna, niin ehkä tämä olisi mahdollista (?).

 • 28.9.2019 at 02:17
  Permalink

  Nyt on jotain muutakin asiaa kuin säästä puhuminen.

  Pertunmaan kunnanhallitus on perustellun ja yksimielisen päätöksen tehnyt ja asiasta voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Se, että oliko päätös tässä vaiheessa julkinen, jää nähtäväksi ja kuka Pertunmaan kunnan päätöksistä tiedottaa. Pertunmaan kunnan tiedottamisesta on omat päätökset, mutta nekin taitaa olla ”tsaarin vallan ajalta”, ja onko niitä koskaan noudatettu ? Olisi hyvä pysyä asiassa ja agendalla ja näitä asioita ei päätetä mielipidesivuilla.

 • 28.9.2019 at 02:29
  Permalink

  Luottamusmiehet tai luottamushenkilöt tekee kuntia koskevat päätökset esim. kunnanhallitus . Kunnanvaltuuston asema on vielä vahvempi, koska kunnanhallitus on ainoastaan toimeenpaneva toimielin puhumattakaan lautakunnista. Viranomaisen ja viranhaltijan vastuu on sitten oma lukunsa ja siihen ei edes luottamusmiehillä ole paljon tehtävää.

  • 11.10.2019 at 22:24
   Permalink

   Kyllä täytyy hattua nostaa Pertunmaan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Liukkoselle kun ottanut asiakseen hoitaa Pertunmaan hallinossa olevat ongelmat kuntoon. Esiintyy julkisuudessa omalla nimellään toisin kuin muut päättäjät nimettöminä ja myöntävät, että ongelmiin olisi pitänyt puuttua jo vuosia sitten! Eräs lautakunnan puheenjohtaja jo lehtijutussa puolusteli itseään. Paljonko kunnalle on aiheutunut kuluja tuosta viivyttelystä? Yksistään vuokratalojen korjausvelka miljoonaluokkaa. Lehtijutun mukaa Jari Liukkonen on menossa jopa henkilöstön kokoukseen kuulemaan asioista mielipiteitä. Seuraan kyllä kunnan luottamushenkilöiden toimintaa jatkossa mielenkiinnolla ja tarkasti nyt kun on mahdollisuus uudistuksiin. Onko muita kuin kunnanhallituksen puheenjohtaja ?

   • 12.10.2019 at 09:10
    Permalink

    Hyvin kommentoitu, juuri näin tekee teknisenlautakunnan puheenjohtaja, puolustelee omaa saamattomuutaan laittaa asiat kuntoon. Lautakunta tekee päätökset, ja valvoo että ne myös toteutuu ,ei virkamies.

    • 16.10.2019 at 01:07
     Permalink

     No en liikaa lähtis Liukkosta kehumaan. Ahnemies, jonka ainoa tavote on olla parempi kuin muut. Haluaa omalla kaudellaan vaan mahdollisimman paljon muutoksia aikaan, jotka ei aina oo hyviä. Niin vaan runttas Kuortin Koulunki alas ja nyt tuskastellaan kuljetuskulujen kanssa. Lisäksi aika koppava ukko mitä on tavannu. Kyllä on parempiaki virkamiehiä ollu.

     Seuraavat kunnallisvaalit vois olla kielletty yli 70vuotiailta nii saatas noi kunnan vanhat jäärät pois. Mm. Teknillisen lautakunnan pj.

     • 16.10.2019 at 10:48
      Permalink

      Luottamushenkilöt Liukkonen ja Luhtanen ovat olleet teknisten- ja ympäristöpalveluiden lautakunnan jäseninä, edellinen ainakin yhden kauden ja jälkimmäinen puheenjohtajana useamman. Liian paljon on katsottu asioita läpi sormien (”hyväksytty yksimielisesti” -mantran voi jokainen käydä lukemassa kunnan sivuilta, lautakunnan kokouspöytäkirjat) ja liian kauan on aikaa ja rahaa ”palanut” ennen kuin irtisanomiseen ryhdyttiin. Miksi? Kaikki ovat tienneet, mutta kukaan ei puutu, näinhän se menee Pertunmaalla, olipa kyseessä mikä organisaatio tai kyläyhteisö/kuppikunta tahansa. Luhtasen kommentit mediassa toisaalla eivät voisi typerämpiä olla.

 • 28.9.2019 at 10:30
  Permalink

  Eiköhän tämä ole työnantajan ja työntekijän välinen asia. Työnantaja eli Pertunmaan kunta on tehnyt päätöksen ja sen mukaan eletään. Päätöksen laillisuutta voi sitten mittailla, jos siltä tuntuu.

 • 28.9.2019 at 10:36
  Permalink

  Pertunmaan kunnassa on voimassa oleva hallintosääntö, jonka mukaan hallintoa hoidetaan (tai siis pitäisi hoitaa). Onkohan luottamusmiehet tai luottamushenkilöt edes lukeneet sitä ja toinen asia, että jos niin onko ymmärtänyt.

 • 28.9.2019 at 11:51
  Permalink

  Pertunmaalla on noin1700 asukasta ja osa heistä veronmaksajia. Mitä palveluita tällä väkimäärällä ja alhaisilla verotuloilla voidaan tuottaa. Kaikki oravannahat pitää pistää ESSOTEEn ja kaikki muu on kosmetiikkaa.

  Hienoja markkinointisuunnitelmia ja kuntastrategioita on tehty, joista konsulteille on maksettu maltaita ja lisää tilataan. Kuka sen viimeisen laskun hyväksyy, kun kassa on tyhjä. Tuskin tulee vastausta !

 • 28.9.2019 at 18:27
  Permalink

  Mitä julkisia palveluita on Pertunmaalla nyt ja mitä jatkossa ? Hieno asia, jos ministeri kehtaa sanoa , että Pertunmaalta . Odotan , että jatkossa sanotaan Koirakivestä.

  Mitenkä joku yhteispalvelupiste toimii, kun kunnanvirasto on jouluna ja kesällä kiinni sen mukaan kuin kunta päättää ja monta viikkoa. Tässä ei palveluvelvoite täyty alkuunkaan, mutta entä sitten. Jos nämä pisteet ei ole auki arkipäivinä niin silloin urheillaan kansalaisten palveluilla ja oikeuksilla. Esim. laskuilla maksuaika on noin viikko. Kumppanuussopimukset tekee veloista tuloja ja ostetaan noita bitscointeja ja tehdään biokaasulaitos ym.

 • 3.10.2019 at 20:31
  Permalink

  Ajojahdin makua P-maalla!
  Mielestäni outoa lynkkausmenttaliteettia Ratilaista kohtaan. Pienessä kunnassa hänen vastuullaan on ollut iso toimenkuva: ympäristösihteerin, kaavapäällikön, rakennustarkastuksen työt, joita vähänkin isommassa kunnassa hoitaa kolme johtajaa.
  Hän on sopeutunut kohtuu hyvin erään kunnanhallituksen jäsenen ajatukseen rakentamisen tärkeydestä. ”Ei niin väliä mitä rakennetaan kunnassa, kunhan rakennetaan.”
  Enemmänkin olisi pitänyt rakentaa.
  Matti ei ole se ongelma vaan elinkeinojen nollakehitys, josta vastaa kunnan elinkeinovastaavat ml. kunnanhallitus ja johto. Myös elinkeinoasiemies, josta kukaan ei tiedä mitään. Lynkkaajat pesevät nyt käsiään ja syyllistävät yhtä ja luulevat,että kunnan
  ongelmat hoituu. EI HOIDU. Liitos Heinolan tai M-harjun ”kappeliksi” seurakaunnan malliin ja äkkiä.

  • 4.10.2019 at 11:46
   Permalink

   Vihertäjän tekstin alkuosa on kuin USA:n presidentin puhetta, joten siihen ei kannata kommentoida, mutta muuten jutussa on asiaakin.
   Kunta ei voi elää ja kehittyä, mikäli työpaikkoja ei synny. Kilpailu yrityksistä on kovaa, mutta jos kunnan markkinointi ja palveluasenne on luokkaa surkea niin huonosti käy. Kun kunnanjoht. tai teknisen joht. ovelle tulee mahdollinen yrittäjä/asukas kyselemään tonttia tai työtilaa, niin on syytä nostaa pylly penkistä ja lähteä esittelemään ja selvittelemään vaihtoehtoja. Toisenlaista palautetta on useita kertoja kuullut.

  • 6.10.2019 at 21:22
   Permalink

   Oih, nyyh. Mielipidehän se on tämäkin. Edustaa hyvin pertunmaalaista, ylimielistä asennetta tuo ”liitos Heinolaan…..ja äkkiä”. Aivan kuin Heinolan olisi pakko ottaa kaupunkilaisiksi teidät ja maksaa ylisuuret velkanne. Ei ikinä!

 • 9.10.2019 at 18:11
  Permalink

  Pertunmaalla on tarkeää olla oma ”virkakoneisto” ja ”hyväveli”-verkostohan siellä on myös aina ollutkin…. niin, jos ei oo tekemistä, niin pidetään pitkät joulu-, talvi- kesä- ja perunannostolomat…..
  pääasia, että lähipiirillä on ”töitä”. Ei Suomessa pitäisi olla täyttä kuntabyrokratiaa alle 15000- 20000 asukkaan kunnissa (kuntatyhteisöissä)…. ja Perunmaalla käytetään lisäksi vielä paljon kaikenlaisia konsultteja ja oman kylän konsulenttejä, joihin rahoituksen mahdollistaa pari isoa kunnan saamaa testamenttiperintöä

 • 18.10.2019 at 12:29
  Permalink

  kyllä on rahojen tuhlausta maksaa koko olemattoman kunnan virkakoneistolle palkkaa kun ko. hommat vaativat oikeanlaiseen toteutukseen vähintään kymmenkertaisen asukasmäärän; ja eihän tuo virkakoneisto ja luottamushenkilöt penaalin terävimpiä kyniä ole… vanhat jäärät (peräkammarin pojat) ovat päässeet sukunsa ansioilla ja hehtaareilla louttamustoimiin ja osa jopa kunnan virkoihin… kyllä siellä on ollut aika paljon luvattomia rakennuksia ja rakennelmia jo edellisten tarkastajien ajoilta. On myös merkillistä, että samalle järvelle joku saa rakneeusluvan 40m mökkitontille ja toisella on ongelmia saada 300m rantamatkalle, siinäkin sitä pätevyyttä ja asiaan paneutumista vaaditaan. Miksiköhän ei sinne saada asutusta ja asukkaita enempää… ja tosiaan nuo ”kunnan palvelut”; se on todellinen vitsi…. aika pitkiä on lomat ja aika harvoin on edes viranhaltijat paikalla… merkillistä…

 • 18.10.2019 at 12:34
  Permalink

  kumma juttu, että nykypäivän tekniikalla ei saada kontrolloitua rakennuksia ja niiden tarkoitusta, kun jokainen tietokoneen käyttäjä voi katsoa esim. GoogleMapsista kaikki tontin/tilan rakennusten sijainnin ja muodon/koon… aika paljon on tahtävää, jos ei kykene hommaa hoitamaan…. toinen pointti; mahtaa elinkeinoasiamiehellä olla kiireitä myös; montahan työpaikkaa nykyinenkään on ollut hankkimassa kuntaan? soveltuuko omaa yritystoimintaa harjoittava henkilö elinkeinoasiamieheksi? voin vastata; ei sovellu (miltään osin)

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.