0

Pertunmaa etsii säästöjä vesilaitoksesta ja ruokahuollosta – yhdistäminen Mäntyharjun kanssa vaihtoehto

Pertunmaa pohtii isoja muutoksia vesi- ja ruokahuoltoonsa. Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kokouksessaan esiselvitystyön tekemisen ruoka- ja vesihuollon yhdistämisestä Mäntyharjun kanssa. Selvityksen syynä on Pertunmaan hakemat säästöt.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Liukkonen (kesk.) sanoo selvityksen syyksi sen, että vesihuollon toiminta on ollut kunnassa viime aikoina tappiollista. Kunnan vesilaitos otettin vuonna 2003.
– Mäntyharjun kanssa meillä on putket osin jo yhdessä. Nyt selvitetään, löytyisikö sieltä synergiaetuja.

Lisäksi pohdinnassa on kunnan ruokahuollon ulkoistaminen tai yhdistäminen Mäntyharjun kanssa. Liukkosen mukaan lähtökohta kuitenkin on, että ruokahuolto toimii jatkossakin nykyisissä tiloissa.
– Meillä on hyväkuntoinen keittiö Pertunmaalla. Tarkoitus on, että ruoka tehtäisiin tulevaisuudessakin siellä.

Viime vuosina Pertunmaan ruokahuollon toimintaa on rahallisesti vaikeuttanut Essoten päätös ostaa ruuat kunnan sijasta yksityisiltä tuottajilta.

Kuntarahoitus oy:n tytäryhtiön Inspira Oy:n tekemän selvitystyön hinta on 30 000 euroa. Alun perin selvityksessä oli tarkoitus olla Pertunmaan ja Mäntyharjun lisäksi myös Hirvensalmi, mutta se on ilmoittanut jäävänsä pois selvityksestä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.