1

Kommentti: Miten Kirkonkylän koulun kanssa edetään seuraavaksi?

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

6 kommenttia aiheesta “Kommentti: Miten Kirkonkylän koulun kanssa edetään seuraavaksi?

 • 26.9.2019 at 12:14
  Permalink

  Sen verran korjausta, että nykyinen urakka piti joka tapauksessa lopettaa. Koska koulun kunto on huomattavasti alkuperäistä huonompi, täytyy urakoitsijalla olla pätevyys niihin vaativiin kunnostustöihin. Eli koulun korjaus voisi olla mahdollista. Silloin pitäisi tehdä uudet suunnitelmat ja pyytää uudet tarjoukset sellaisilta urakoitsijoilta, joilla on valmiudet tällaisiin vaikeampiin töihin.

 • 26.9.2019 at 18:19
  Permalink

  Totuus ei ole ihan noissa pätevyyksissä. Olisi voitu jatkaa alkuperäisellä urakalla ja suunnitella ja kilpailuttaa korjaukset omiksi urakoiksi. SUURIN asia tässä on kepulaisten tahto lopettaa koulu. Aika paljon palaa kunnan rahaa tämmöiseen venkoiluun. Rakennuksen kunto ei ole niin huono kuin annetaan julkinen kuva. Esim lattiat litimärät? Oli joistakin kohdin märkää. Mikä on tilanne nyt???

  • 27.9.2019 at 11:42
   Permalink

   Virkavastuu, kannattaa muistaa se. Ei voi puhua mitä huvittaa. Virkavastuu unohtui alkuperäisiä suunnitelmia tehtäessä. Mitenköhän se on mahdollista? Kepulaisia ja koulun lakkautusta ei kannata nyt sotkea tähän. Hankintalain pykälistä voi jokainen lukutaitoinen lukea milloin kilpailutus on tehtävä uudelleen. Niin, ja pitää myös ymmärtää mitä lukee. Eikä puhu sitä miten itse haluaisi asian olevan.
   Eiköhän terveyskeskus ollut oikein hyvä esimerkki, että rahat meni ja viat jäi.

 • 26.9.2019 at 21:14
  Permalink

  Kunnan rakennukset ovat kaikki mustapekka-kortteja. Kukaan ei niitä halua eikä niille oikein ole miellyttävää tehdä kustannuslaskelmiakaan, kun hintalappu on aina järkyttävän korkea!

 • 27.9.2019 at 12:22
  Permalink

  Virkavastuu ”unohtui” suunnittelussa ja urakoissa. Maalaisjärjellä ajatellen urakan purkukulut voisi siis maksattaa virkavastuulliselta? Tämä koko projekti on kyllä tunaroitu ihan kokonaan. Tekninen johtaja osasi lähteä ajoissa. Juoksee jo kaukana horisontissa ja ei edes pölyvanaa näy kun kaikki on märkää…

  • 27.9.2019 at 13:27
   Permalink

   Osuit asian ytimeen!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.