0

Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän purku sinetöityi – Tuustaipale ja metsät siirtyivät jo aiemmin uusille omistajille

Tuustaipaleen lakkautetun kuntoutumiskeskuksen taustaorganisaatio, eli Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä puretaan. Purkusopimus on hyväksytetty 36 jäsenkunnan valtuustoissa ja nyt varsinaiseen purkusopimukseen on kerätty yli 60 allekirjoitusta. 

Tuustaipaleen kuntoutumiskeskuksen tilat siirtyivät kesällä mäntyharjulaisen Hakepoltin Oy:n omistukseen. Tilat ja irtaimisto vaihtoivat omistajaa 45 000 eurolla. Metsäomaisuus myytiin Tehtaankatu Tukikohta Oy-nimiselle sijoitusyhtiölle reilulla kahdella miljoonalla eurolla. Kuntayhtymän arkisto siirtyy jatkosäilytykseen Mäntyharjun kuntaan. Kuntayhtymän johtaja Janne Tapola kertoo, että arkistoa on kaikkiaan noin 60 hyllymetriä.

Tapola kertoo, että hän siirtyy kuntayhtymän lopettamisen jälkeen teknisesti Mäntyharjun kunnan palkkalistoille. Kunta ei kuitenkaan suoraan maksa Tapolan palkkaa, vaan se tulee kuntayhtymän varoista. Varsinaiseen yhtymän lakkautukseen on vielä aikaa, sillä ensin jäsenkuntien pitää hyväksyä kuntayhtymän loppuselvitys.

– Loppuselvitys on hyväksytty valtuustoissa ensi kesään mennessä, Tapola arvioi.

Lakkautuksen jälkeisistä hallinnollisista toimenpiteistä, kuten viimeisestä tilinpäätöksestä, vastaa Mäntyharjun kunta.  Jäsenkuntien peruspääomaosuudet palautettaneen jäsenkuntiin loppuvuodesta 2021. Mäntyharjun osuus jaossa olevasta 1,1 miljoonan euron peruspääomasta on noin 16 700 euroa ja Pertunmaan noin 4 300 euroa.

Lue myös: Tuustaipaleen metsät kiinnostivat; kauppahinta nousee yli kahden miljoonan

Lue myös: Blomit vierailivat huutokaupassa – Tuustaipale herätti muistoja

Lue myös: Kuka ostaisi 100 vanhaa sänkyä? Tuustaipaleen omaisuus on myynnissä

Kommentteja aiheesta “Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän purku sinetöityi – Tuustaipale ja metsät siirtyivät jo aiemmin uusille omistajille

 • 1.10.2019 at 20:16
  Permalink

  Muistaako kukaan onnellista aikaa n. 1960-1990, jolloin suomalainen hyvinvointiyhteiskunta kykeni hoitamaan kansalaisten terveyden- ja vanhustenhuollon? Kaikki hoidot tehtiin, eikä raha loppunut kesken. Terveydenhoito oli maailman parasta.

  Miten on nykypäivänä?

  Kaikki on purettu, tilalle on tullut monikansalliset hoivayhtiöt ja kunnilla ei ole rahaa ostaa palveluita.

  Hyvinvointiyhteiskunta on ajettu alas ja valta annettu yhteiskunnan verorahat pumppaaville yrityksille. Kunnon hoitoa ei saa eikä yhteiskunnan rahat riitä.

  Kaikki kehitys ei ole ollut hyväksi ihmisille.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.