0

Ikäihmisten liikuntatapahtumassa Kisalassa liikuteltiin Ainoja ja Reinoja tuolitanssin ja keppijumpan tahtiin

Ainot ja Reinot laitettiin jälleen keskiviikkona liikkeelle, kun ikäihmisten liikuntatapahtumaa vietettiin Kisalassa. Kokeiltavaa riitti golfista tuolitanssiin. Osallistujat saivat rastikortit, joihin saattoi kerätä merkkejä osallistumisestaan.
Sinikka ja Reijo Lindh aikoivat kiertää melkein jokaisen tehtäväpisteen. Ainoastaan Mäntyharjun Judon piste sai jäädä välistä.
– Kaatumistekniikan opettelu jätetään välistä. Minulta on selkä leikattu, joten en uskalla osallistua siihen, Sinikka Lindh toteaa.
– En minäkään taida uskaltaa, Reijo Lindh komppaa.
Tapahtumaan Lindhit olivat tyytyväisiä. Erityisesti sauvakävely ja keppijumppapisteet saivat kehuja osakseen, sillä niissä tuli hiki pintaan.
– Minusta tällainen tapahtuma voisi olla vaikka kaksi kertaa vuodessa. Täällä on mukava käydä. Tästä se liikunta lähtee, seuraavaksi vuorossa on 50 kilometrin kävely, Reijo Lindh naureskelee.

Reijo ja Sinikka Lindh testasivat tasapainoaan ”rantakivillä”.

Järjestäjät olivat niinikään tapahtumaan tyytyväisiä. Pääjärjestäjät olivat Etelä-Savon Liikunta, Mäntyharjun Virkistys, Ruskahovi, Setlementti ja Eläkeliiton Mäntyharjun yhdistys.
Väkeä oli tullut paikalle mukavasti, ja suurin osa osallistui eri pisteisiin innolla.
– Porukalla on helpompi tulla kokeilemaan kuin yksin. Uskaltaa testata uusia juttuja. Moni sanoikin, että katseli ensin vähän sivusta ja osallistui sitten, kertoo Ruskahovin asumispalveluyksikön esimies Merja Pöllänen.
Jopa vieraammat lajit, kuten tuolitanssi, saivat jatkuvana virtana osallistujia osakseen.
Pöllästä ilahdutti kuulla, että tapahtumaa toivotaan jopa useammin järjestettäväksi.
– Yritämme järjestää tämän vähintään kahden vuoden välein. Tuollaisten kommenttien jälkeen voisi yrittää jopa joka vuosi tai useamminkin, jos resurssit vain riittävät, Pöllänen pohdiskeli.
Tänä vuonna mukana oli pitkälti samat järjestäjät kuin viime kerrallakin, ainoastaan Vola-Golf oli mukana uutena.

Kerran aikaisemmin Rantapuistossa järjestetty tapahtuma haluttiin tällä kertaa vanhusten viikon yhteyteen, jolloin edessä oli siirtyminen sisätiloihin.
– Vanhusten viikolla on niin hyvä teema tänä vuonna, varaudu vanhuuteen. Ennaltaehkäisy on tämän hetken sana, ja haluamme Ruskahovissa olla kaikin puolin tukemassa sitä, Pöllänen sanoo.
Vanhusten viikon pääjuhlaa puolestaan vietetään Mäntyharjussa huomenna torstaina klo 10 Seurakuntakeskuksella. Pertunmaalla pääjuhlaa vietettiin tiistaina.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.