0

Mäntyharju pohtii vielä mitä se tekee ensi kesän torimaksuille – maksuilla kerätään vuosittain 11 000 euroa

Mäntyharjussa pohditaan tulevan vuoden torimaksujen kohtaloa. Kunnassa on aiemmin suunniteltu torimaksujen poistoa ensi vuonna vietettävien kunnan 425-vuotisjuhlien kunniaksi. Tekninen johtaja Lasse Kurvinen on esittänyt poistoaikeista luopumista. Syynä on kunnan taloudellinen tilanne.

Kunta laskee, että torimaksuilla kerätään ensi vuonna noin 11 000 euron summa. Torin vuosittaiset kulut ovat noin 18 000 euroa. Suurin menoerä on kunnossapito, siivous ja markkinajärjestelyt, jotka maksavat noin 14 000 euroa. Henkilöstökuluja kertyy 2000 euron ja tarvikekuluja niin ikään 2000 euron edestä.

Asiaa tiistaina käsitellyt tekninen lautakunta ei ottanut asiaan kantaa, vaan päätti jättää asian pöydälle. Torimaksujen poistokeskustelu sai alkunsa perussuomalaisten valtuustoryhmän viimevuotisesta aloitteesta. Siinä ehdotettiin maksujen poistamista kokonaan osana Mäntyharjun keskustan kehittämistä.

Lue lisää: Kunnanhallitus äänesti torimaksujen poistosta jo tulevan kesän osalta – esitys hävisi äänin 3-5

Lue lisää: Toripaikkojen maksuttomuutta kokeillaan juhlavuoden kunniaksi

Lue lisää: Toripaikkamaksut tuskin poistuvat, myyjien on tyytyminen vuoden takaiseen maksujen alenemiseen

Kommentteja aiheesta “Mäntyharju pohtii vielä mitä se tekee ensi kesän torimaksuille – maksuilla kerätään vuosittain 11 000 euroa

  • 10.10.2019 at 22:51
    Permalink

    Jos kerää. Sehän riippuu ihan siitä tuleeko niitä kauppiaita.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.