0

Tältä näyttää Mäntyharjun vanhan paloaseman sisätiloissa – jos vuokralaista ei löydy, purkaminen odottaa tulevaisuudessa

Nyt olisi saatavilla reilut tuhat neliötä tilaa kahdessa kerroksessa erinomaiselta paikalla Mäntyharjun keskustassa. Kunta vuokraa vanhan paloaseman, mikäli vain kiinnostusta löytyy.
– Lähtökohtaisesti haluaisimme vuokrata koko talon kerralla, sanoo kunnan kiinteistöpäällikkö Jouni Huusari.
Ihan priimaa ei tietenkään ole tarjolla, sillä paloasema on rakennettu vuonna 1953 ja laajennusosankin valmistumisesta on jo 40 vuotta. Talon ensimmäisessä kerroksessa on tilat neljälle kuorma-autolle ja huoltotilaa huoltomonttuineen. Neliöitä on 440.
420-neliöisessä kakkoskerroksessa on neljä asuinhuoneistoa: yksiö ja kolme kaksiota. Lisäksi on 130 neliön toimistotila. Talon kellarissa on tilaa 180 neliötä ja sieltä löytyvät suihkut ja sauna. Huoneistoissa on vessat, muttei suihkuja.
Jos tiloja ei saada vuokratuksi, katkaistaan kiinteistöstä kaukolämpö ja se jää odottamaan purkamista joskus tulevaisuudessa.

Mäntyharjun vanhan paloaseman kuntosali on tehty kellarikerrokseen.
Ulkovarastossakin on vielä muutettavaa jäljellä.
Luentotila näyttää hyväkuntoiselta.

Rakennusta Pitäjänuutisille esitellyt Huusari sanoo talon olevan ok-kunnossa.
– Tätä on tutkittu, mutta ei täältä mitään hometta tai muuta ole löytynyt, vaikka tällaisia huhuja kylällä liikkuukin.
Tällä hetkellä tiloissa on vielä runsaasti pelastuslaitoksen tarvikkeita, muutto kun on vielä hiukan kesken.
– Tulikohan rakennettua uusi asema heti liian pieneksi, pohtii Huusari katsellessaan tavaramäärää.
Tiloja katsellessa tulee mieleen, että tässähän olisi ollut hyvä paikka tekniselle tukikohdalle. Näin pohti myös sitoutumattomien valtuustoryhmä, joka teki aiheesta aloitteen vuosi sitten. Teknisen lautakunnan mielestä paikka oli kuitenkin liian keskeisellä paikalla tekniseksi tukikohdaksi ja niinpä kunta osti Telialta 400 000 eurolla vanhan Teletalon Mäntyharjuntien toiselta puolelta. Siellä on tarkoitus aloittaa remontin teko ensi kevättalvella.

Takkakin yhdestä asunnosta löytyy.
Pihalla menneestä muistuttaa hiekkalaatikko.

 

Tänne ei arvannut kurkistaa.
Naisille on omat sosiaalitilat.
Talon käyttökulut ovat vuodessa noin 20 000 euroa.
Huollettavaksi mahtuu vähän isompikin kulkuneuvo.

Paloaseman yläkerran asuinnoista suurin kaksio on ennen ollut kolmio, mutta siitä on lohkaistu yksi huone yksiöksi. Huoneet ovat tilavia ja yhdessä huoneessa on jopa tulisija. Asumiseen huoneita ei tarvitse vuokrata, vuokra-asuntoja kun muutenkin pitäjässä riittää ja suihkuttomina tuskin kysyntääkään on.
Viimeksi asukkaita talossa on ollut joitain vuosia sitten.
– Oli vähän sellaista epäsosiaalisempaa porukkaa, joka nyt ei oikein paloaseman yläkertaan sopinut, muistelee Huusari ja sanoo asunnon siivoamisen olleen melkoinen projekti.
Yläkerrassa on myös toimistotila, jota on käytetty myös luentotilana. Useampi yhdistys on aikanaan paikassa kokouksiaan ja koulutuksia järjestänyt.

Kellarikerroksessa on naisten kylpyhuoneen ohella sauna. Myös askeettinen kuntosali löytyy. Tilaa ei ole paljon, mutta maalista ja mailoista päätellen pelastuslaitoksen henkilöstö on harjoittanut ruumiinkuntoa esimerkiksi sählyä pelaten.
Pihalta löytyy lisää tallitilaa. Tontin uusimmassa rakennuksessa on palokunta säilyttänyt muun muassa venettään ja muuta irtaimistoa.
Huusarin mukaan muutama kysely paloasemasta on jo tullut ja joku on tulossa paikkaa katsomaankin. Yleinen tutustumistilaisuus järjestetään huomenna perjantaina kello 9.

2 kommenttia aiheesta “Tältä näyttää Mäntyharjun vanhan paloaseman sisätiloissa – jos vuokralaista ei löydy, purkaminen odottaa tulevaisuudessa

 • 10.10.2019 at 13:03
  Permalink

  Laittakaa vesienohjaus -,salaojaputkitus kuntoon! Kadut pysyy ehjänä ,,pääsee torille ,myymään jopa ostoksille.(Tämänhetkinen tilanne SURKEA)

  • 10.10.2019 at 23:01
   Permalink

   Pitänee menna palloiluhalliin harjoittelemaan että sitten vanhana saa rollaattorin nousemaan isommankin routahöykyn laelle. Paras varautua, koska joillain kaduilla ei pian pääse kulkemaan autolla

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.