0

Mäntyharju saa rakennusvalvontaansa apua Savitaipaleelta – kunnat solmivat yhteistyösopimuksen

Savitaipaleen kunnan rakennustarkastaja Jorma Kuisma tekee tulevan reilun kuukauden ajan töitä myös Mäntyharjun kunnan alueella. Kuisma sijaistaa Mäntyharjun omaa rakennustarkastajaa Pasi Hinkkuria.

Sijaistuksessa on kyse uudesta kokeilusta, jonka tarkoituksena on varmistaa rakennusvalvonnan saatavuus molemmissa kunnissa. Nyt tehty yhteistyösopimus on voimassa vuoden loppuun. Tänä aikana yhteistyötä testataan ja sopimusta jatketaan mahdollisesti myös ensi vuonna. 

Rakennustarkastajat toimivat toistensa viransijaisina ja käyttävät virkoihin liittyvää toimivaltaa normaalin viransijaisuuden tapaan. Sijaisena toimiessaan viranhaltijat käyttävät sen kunnan järjestelmiä, tiloja ja tukitoimintoja, johon virkatoimet kohdistuvat. Kumpikin kunta huolehtii omista järjestelmistään, tiloistaan ja tukitoimistaan omalla kustannuksellaan. Viransijaispalvelua vastaanottava kunta korvaa tarjoavalle kunnalle palvelujen toteuttamisesta aiheutuvat kustannukset.

Viransijaisuuden aikana Kuisma tekee kiireellisiä tai rakennustyön jatkumista edellyttäviä katselmuksia Mäntyharjun kunnan alueella tiistaisin kello 9 ja 16 välisenä aikana.

Kommentteja aiheesta “Mäntyharju saa rakennusvalvontaansa apua Savitaipaleelta – kunnat solmivat yhteistyösopimuksen

  • 14.10.2019 at 21:41
    Permalink

    Hyvää kuntayhteistyötä. Lähikuntien parhaiden vahvuuksien yhdistäminen on win win niin taloudessa kuin osaamisen kehittymisessä. ”Vain jaettu tieto voi jalostua”.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.