0

Kunnanjohtaja esittää Mäntyharjun veroihin puolen prosenttiyksikön korotusta – korotuksen jälkeen kunta ei olisi enää Itä-Suomen kevyimpiä tuloverottajia

Mäntyharjun kunta on nostamassa tuloveroprosenttiaan. Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle tuloveroprosentin korottamista 19,75:stä puolella prosenttiyksiköllä 20,25:een prosenttiin. Samaiseen puolen prosenttiyksikön korotukseen päätyi myös toissa viikolla kokoontunut valtuustoseminaari.

Kunta on ollut jo vuosia Etelä-Savon ja koko Itä-Suomen keveimpiä verottajia. Viime vuosina kiihtynyt väen väheneminen ja ikääntyminen yhdistettynä investointeihin on kuitenkin lisännyt verotuksen korotuspaineita. Kunta laskee keräävänsä ensi vuonna puolen prosenttiyksikön korotuksen avulla tuloveroina yhteensä noin 16,8 miljoonaa euroa. Kasvua kuluvaan vuoteen olisi reilut viisi prosenttia.

Kiinteistöverojen tason Ollikainen esittää pidettävän ennallaan.

Lue myös: Mäntyharju aloittamassa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.