0

Mäntyharjun kunnanhallitus äänesti veroprosentista – kolme kannatti korotusta 20,50:een

Mäntyharjun kunnanhallitus esittää valtuustolle tuloveroprosentin  korotusta ensi vuodelle nykyisestä 19,75:stä prosentista 20,25:een prosenttiin. unta arvioi keräävänsä ensi vuonna korotuksella noin 460 000 – 480 000 euroa enemmän verotuloja.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Kari Rimpeläinen (sd.) esitti veron korottamista 20,50:een prosenttiin. Lisäkorotus olisi tuonut euroissa kunnan arvion mukaan noin 230 000 euroa lisätuloja. Rimpeläisen esitystä kannattivat Tanja Hartonen-Pulkka (ps.) ja Jani Paasonen (sit.).

Alkuperäistä kunnanjohtajan esitystä, eli korotusta 20,25:een korotus kannattivat Seppo Hujanen (kok.), Jaana Lopperi (kok.), Markku Lamponen (kesk.), Leena Pekkanen (kesk.) ja Mika Ruohoranta (kesk.).

Mäntyharju on ennen mahdollista veronkorotusta Itä-Suomen kevyin kuntaverottaja.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.