0

Mäntyharjun tekojäärata aukeaa perjantaina – kausikortin saa 50 eurolla

Mäntyharjun tekojäärata aukeaa perjantaina, kertoo liikuntapaikkamestari Mikko Lyytikäinen. Jäädytys aloitettiin maanantaina. Jään käyttö on nyt maksullista myös yleisövuoroilla.

Vapaavuorojen tuntihinta on aikuisilta neljä ja lapsilta kaksi euroa. Vapaavuoroille myydään myös kausikortteja, jotka maksavat aikuisilta 50 ja lapsilta 25 euroa. Tekojäältä voi varata oman säännöllisen vuoronsa vaikka koko jääkauden ajaksi. Kaikki maksut hoidetaan tilisiirroilla.

Tarkempia tietoja tekojään varauksista voi kysyä esimerkiksi kunnan yhteispalvelupisteestä tai liikuntatoimen palvelunumerosta 044 770 7288.

Mäntyharjun Virkistys aloittaa lasten ja nuorten luistelu- ja kiekkokoulut ensi viikon keskiviikkona. Keskiviikkoisin marraskuusta maaliskuuhun järjestetään kolme ryhmää eri ikäisille ja tasoisille luistelijoille. Aloittelijat pääsevät harjoittelemaan luistelua leikin kautta yhdessä vanhempiensa kanssa ja 1.-3. luokkalaisille ja 4.-6. luokkalaisille on omat kiekkokoulunsa, joissa harjoitellaan luistelua ja kiekkoilutaitoja pelien ja leikkien kautta. Kaikki ryhmät ovat avoimia niin tytöille kuin pojille.

Mikko Lyytikäinen kertoo, että ensilumenladun osalta urheilualueella odotellaan pysyvämpien pakkasten saapumista.

– Siihen odotetaan pidempää pakkasjaksoa, koska sunnuntaille on luvattu plussakeliä. Kannattaa muistaa, että niissä kunnissa, joissa ensilumenladut ovat auki, on lumetettu säilölumella. 

Kommentteja aiheesta “Mäntyharjun tekojäärata aukeaa perjantaina – kausikortin saa 50 eurolla

 • 6.11.2019 at 22:46
  Permalink

  Vaikka kunta tarvitsee kipeästi rahaa kirstuunsa niin sen ei pitäisi tarkoittaa sitä, että läiskitään hintalappuja pohtimatta asioita loppuun saakka. Tai jos on mietitty niin on ajatus mielestäni pahasti katkennut kesken mietinnän.

  Jollain tavalla outoa mielestäni on se, että hiihto ensilumenladulla on maksuton ja luistelu tekojäällä on maksullinen. Tämä ei mielestäni ole oikeudenmukainen ratkaisu ja vähän vaikeasti perusteltavissa.

  Ensilumenladun käyttäjistä käsittääkseni suuri osa on aikuisia, mutta luistelu on enemmän lapsien ja lapsiperheiden harrastus. (Korjatkaa jos olen väärässä!). Näin lapsiperheet joutuvat ”maksumiehiksi” ja aikuiset ensilumenladun käyttäjät suksivat lapsiperheiden ”siivellä” ilmaiseksi.

  Mikä logiikka on tämän takana?
  Mikäli maksuja aletaan keräämään, niin mielestäni on oikeus ja kohtuus, että maksut molempiin tai ei kumpaankaan. Mikäli taas pitäisi valita vain toinen maksulliseksi, niin mielestäni se olisi kuitenkin tuo ensilumenlatu!
  Tämä hinnoitteluveto on ilmeisesti taas vedetty aivan hatusta miettimättä kokonaisuutta lainkaan. Tai ehkä tässä on jokin sellainen tekijä, jota minä en esitetyillä tiedoilla vain kertakaikkiaan ymmärrä?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.