0

Pertunmaan kunnanjohtaja Juha Torniainen vietti viimeistä työpäiväänsä rennon vähäeleisesti – Onnittelijoita kävi satapäinen väkijoukko

Pertunmaan kunnanjohtaja Juha Torniainen siirtyi eläkkeelle samaan tapaan kuin on virkaansa hoitanutkin: vähäeleisesti ja suurempaa melua itsestään pitämättä.
Läksiäisiä vietettiin rennolla otteella kahvituksen merkeissä ja Petri Pietilän säestyksellä. Kunnanjohtajan kävi kiittämässä ja hyvästelemässä kahvitustilaisuudessa noin satapäinen väkijoukko.
– Nythän tämä vasta konkretisoituu, että Juha jää oikeasti pois. Vaikka siitä on koko ajan lehdistä lukenut, huomauttaa joku.
Samantapaisia keskusteluja käydään useammassakin kahvipöydässä. Muutos on väistämätön, kun 20 vuoden jälkeen kunta saa uuden kunnanjohtajan.
Mutta muutos on myös mahdollisuus, niin kunnalle kuin tuoreelle eläkeläiselle, muistuttaa Pertunmaan Eläkeliiton puheenjohtaja Kaija Montin ja kutsuu Torniaisen mukaan Eläkeliiton toimintaan.

Torniaisella ei ole kuitenkaan vaikeuksia päästää menneestä irti, sillä eläkepäiviä on jo odotettu. Kunnantalon ovi sulkeutuu viimeisenä päivänä ilman suurempia tunteenpurkauksia.
– Sen verran lähellä tässä asun, että kunnantalo tulee nähtyä varmaankin joka päivä, kun tästä ohi käppäilee. Voihan sitä tässä pyörähtää sisälläkin, jos sellainen tunne tulee, Torniainen toteaa.
Eläkepäivien Torniainen antaa tulla omalla painollaan suunnittelematta liikaa tulevaa.
– Katsellaan, mitä tässä tapahtuu.

Onnittelijoita riittää tasaiseksi virraksi asti ja lahjoja kertyy jos jonkinnäköisiä. Vieraiden joukko on värikäs, aina eri yhdistysten henkilöistä koululaisiin. Uskaliaimmat pistävät jopa tanssiksi trubaduurin säestyksellä.
Pertunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Risto Salminen lahjoittaa Torniaiselle rahapuun ja kiittelee kunnanjohtajaa yrittäjille suotuisasta asenteesta.
– Nythän sinullekin eläkeläisenä napsahtaa raha tilille tekemättä mitään, voi alkaa huono omatunto vaivata, Salminen varoittelee.
Usea muukin onnittelija kiittelee saumattomasta yhteistyöstä. Välillä vaihdetaan kättelyt, välillä halauksia.
– Aina on saanut kysyä apua kaikessa. Jos vain eläkeläisellä aika riittää, niin olet tervetullut palvelukylän avajaisiin joulukuussa, Tukikotiyhdistyksen Riitta Salminen toteaa.
Pitäjänuutisten entinen toimittaja, Pertunmaalla asuva Maija-Liisa Koponen muistelee, ettei Torniaisen kanssa ollut ikinä suurempia ongelmia. Vaikka ajoittain olisi sohaissut ampiaispesään, ei välirikkoja tullut.
Välillä välit näyttivät jopa liian hyviltä, silloinen työtila kun sijaitsi kunnantalon tiloissa.
– Vaikka kysehän oli vain siitä, että siellä vuokra oli pienin. Oven kun jätti auki, niin kuuli hyvin käytäväjuoruja, Koponen naurahtaa.

Pikkuhiljaa tilaisuus lähenee loppuaan. Samalla tulee päätökseensä Torniaisen 20-vuotinen ura Pertunmaan kunnanjohtajana.
Haikeutta ei ole ilmassa, ainakaan Torniaisen puolelta.
– Mukava päivähän tämä on ollut ihmisten kanssa viettää. Päällimmäinen tunne eläkkeelle siirtyessä on kuitenkin helpotus.

5 kommenttia aiheesta “Pertunmaan kunnanjohtaja Juha Torniainen vietti viimeistä työpäiväänsä rennon vähäeleisesti – Onnittelijoita kävi satapäinen väkijoukko

 • 14.11.2019 at 07:43
  Permalink

  Hurjat kommentit yrittäjien puheenjohtajalta Pertunmaan kunnanjohtajalle; eläkeläisenä napsahtaa rahat tilille mitään tekemättä ja omatuntokin voi vaivata. No sitä niittää, mitä kylvää….

  • 14.11.2019 at 12:45
   Permalink

   Kommentti kertoo aika tyhjentävästi kyseisen pj:n ajatusmaailmasta. Ilmankos niitä savuavia raunioita historiasta löytyy aika monta…

   • 15.11.2019 at 14:36
    Permalink

    Tekemättä mitään? Salminen huseeraa tiekunnassa ”X” ja todellakin saa rahaa tekemättä mitään. Näillä ”raunioilla” kytee, saas nähdä milloin leimahtaa.

  • 15.11.2019 at 23:33
   Permalink

   Salminen mielipiteineen on mielestään korvaamaton. Häneltä puuttuu taito kuunnella ja ymmärtää toisia . Siksi hän on aina äänessä ja mielestään ainut joka on oikeassa. Kuka ihme hänet laittaa noille paikoille? No itse tietysti !
   Se on totta ,että savuavat rauniot hän jälkeensä jättää.
   Ja muita hävettää sekä hirvittää.
   Muiden kepulaisten pitäisi ottaa häneltä kruunu alas, jonka hän itse on asettanut.

 • 14.11.2019 at 13:00
  Permalink

  Risto on sanansa valinnut . Joskus voisi kuunnella puhumisen sijaan!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.