0

Mäntyharju ajamassa Mäsekin toiminnan alas – syynä kunnan säästötoimet

Mäntyharju suunnittelee elinkeinoyhtiö Mäsek Oy:n alasajoa osana kunnan säästötoimia. Vuonna 2006 perustettu Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy vastaa kunnan elinkeinotoimesta, yrittäjäpalveluista, markkinoinnista ja yrityskiinteistöistä.

Kunnanjohtaja Jukka Ollikainen perustelee esitystään kunnan ja Mäsekin välisen sopimuksen purkamisesta taloudellisella tilanteella. Hänen mukaansa kunnassa tulee miettiä Mäsekin palvelujen tuottamiseen ”uudenlaisia ja kustannustehokkaita muotoja”.

Ollikaisen mukaan lakkauttamisen puolesta puhuu muun muassa se, että uudet yrittäjät ottavat Mäsekin sijasta yhteyttä suoraan häneen. Lisäksi aloittavien yritysten neuvontaa tehdään Uusyrityskeskus Dynamon kautta, jota seudun kunnat rahoittavat.
– Elinkeinojen kehittäminen, kunnan markkinointi ja hanketoiminta voidaan jatkossa toteuttaa kunnanjohtajan ja hallinnon toimialan toimesta, Ollikainen sanoo.
Kiinteistöjen vuokrausasiat ollaan puolestaan siirtämässä teknisen toimen alaisuuteen.

Mäsekillä on kaksi työntekijää, yritysasiamies Raili Pallonen ja markkinointipäällikkö Eija Kling. Toimitusjohtajana toimii Eveliina Mäenpää. Mäsek Oy ja kunta ovat solmineet palveluiden tuottamisesta toimeksiantosopimuksen. Sopimuksessa on yhden vuoden irtisanomisaika. Kunnanhallitus käsittelee Ollikaisen esitystä sopimuksen purkamisesta 25. marraskuuta.

Eveliina Mäenpää on Mäsekin toimitusjohtaja.
Eija Kling toimii Mäsekin markkinointipäällikkönä.
Raili Pallonen työskentelee Mäsekin yritysasiamiehenä.

Kommentteja aiheesta “Mäntyharju ajamassa Mäsekin toiminnan alas – syynä kunnan säästötoimet

  • 15.11.2019 at 17:03
    Permalink

    Loistava ja asiallinen, myös oikeanlainen uutinen; 13 vuotta rahaa palanut täysin turhaan. Juuri mitään vanhat kuin nykyisetkään viranhaltijat eivät ole saaneet aikaiseksi, vain rahan polttamista ja jonninjoutavia selityksiä.
    Näin pien(enevä)ssä kunnassa erillinen mäsek (tyhmä nimikin jo!) on täysin turha organisaatio, mikä on ruokkinut vain itseään.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.