0

Taidekeskus Salmela julkisti kesän artistit: J. Karjalainen, Tero Vaara, Jussi Raittinen, Mikko Alatalo ja Vicky Rosti valtaavat muiden muassa Puistonäyttämön lavan

Suomalaisten lauluntekijöiden aateliin kuuluva J. Karjalainen on yksi Taidekeskus Salmelan ensi kesän suurimpia artistivieraita. Karjalainen esiintyi Puistonäyttämöllä ensimmäisen kerran vuonna 2017. Ensi kesänä hänen keikkansa nähdään ja kuullaan torstaina 16. heinäkuuta.

Salmelan kesän muihin musiikkitapauksiin kuuluu suomalaisten kevyen musiikin suuruuksien muodostama kattaus Jussi Raittinen & Boysin johdolla perjantaina 10. heinäkuuta. Yhtyeen mukana lavalla ovat Mikko Alatalo, Vicky Rosti ja Hiller Tokazier.

Mäntyharjussa asuva Mamban johtohahmo Tero Vaara nousee Puistonäyttämön lavalle Salmelan oman kapellimestarin Arto Pajun johtaman Salmela House Bandin kanssa. Keikka kuullaan lauantaina 25. heinäkuuta. Kevään aikana yleisöllä on mahdollisuus äänestää Salmelan Facebook-sivuilla kappaleita, joita he haluaisivat kuulla konsertissa.

Tero Vaara, Tuomas Hoikkala ja Salmela House Band poseerasivat kameroille ennen lauantain yhteislaulutapahtumaa.

Waltteri Torikka ja Maria Ylipää saavat puolestaan 29. heinäkuuta taustatukea täysimittaiselta Big Band Salmela Festival Orchestralta. Tuplakonsertissa hemmotellaan yleisöä upeimmilla elokuva-, musikaali- ja tv-sävelmillä.

Klassisempia säveliä kuullaan puolestaan lauantaina 4. heinäkuuta, jolloin lavalle nousee Jyväskylä Sinfonia kapellimestarinaan Tomas Djupsjöbacka ja solistinaan Hanna-Kaisa Nyrönen. Nyrönen voitti syksyllä dramaattisille sopraanoille suunnatun poikkeuksellisen Elisabeth Connell -laulukilpailun Australiassa.

Kesän avajaiskonsertissa lauantaina 6. kesäkuuta esiintyy Kaartin soittokunta johtajanaan ylikapellimestari Jyrki Koskinen. Elokuun 2. päivänä Mäntyharjun kirkossa kuullaan Japanin itsepuolustusvoimien soittokuntaa, joka saapuu Salmelaan yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa.

Kesä huipentuu viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestettyyn Kaikki laulaa Salmelassa -tapahtumaan lauantaina 8. elokuuta. Tapahtuman juontavat jälleen viime vuoden tapaan Arja Koriseva ja Mikael Konttinen. Luvassa on myös yllätysesiintyjiä.

Kaikki laulaa Salmelassa -tapahtuma sai viime kesänä huippusuosion.

Musiikin lisäksi Salmelan kesässä on tarjolla tänä vuonna myös puhetta. Tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja luennoi lauantaina 27. kesäkuuta otsikolla ”Kaunis maailma”.

Salmelan kesän kuvataiteilijat julkistetaan tammikuussa. Näyttelytiloista yli puolet on varattu Salmelan kuvataidekilpailun näyttelyluokalle. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyssä on esillä Lapin taikaa mystisten revontulien muodossa. Teoksiaan tuovat esille luontokuvaajat Jorma Luhta ja Martti Rikkonen. Näyttelyn kuvataiteilijana on oululainen Riitta Helevä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.