0

Mäntyharjun entinen kirkkoherra Lauri Maarala esittelee uutuusteoksessaan 42 hengellistä ohjaajaa – kirjaesittely keskiviikkona

Henkinen ja hengellinen etsintä elää syvävirtauksena ajassamme. Monet etsivät vastausta idän uskontojen mestareilta ja meditaatiotekniikoista. Mäntyharjun entinen kirkkoherra Lauri Maarala on kuitenkin sitä mieltä, että toivoa ja inspiraatiota voi löytää lähempääkin, kristillisen mystiikan, spiritualiteetin ja rukouksen opettajilta.
Näitä opettajia ja ohjaajia Maarala esittelee vastikään julkaistussa teoksessaan Gurun opissa. Kirja tuo niin varhaisten vuosisatojen mestareiden kuin nykyajan mystikkojen elämän, opin ja harjoitukset lukijan ulottuville. Maarala esittelee teoksessaan 42 hengellistä ohjaajaa.
– Kaikista uskonnoista löytyvät omat mystikkonsa ja hengelliset mestarinsa. Moni etsii vastauksia elämänsä kysymyksiin ja hengelliseen kaipaukseen idän uskontojen traditioista ja niiden opettajien viitoittamilta poluilta ja meditaatiotekniikoista. En polemisoi heitä vastaan. Itse etsin opastusta kristillisten mystikkojen perinteestä, kertoo Maarala kirjansa esipuheessa.
Hän itse aloitti säännöllisen rukouksen ja meditaation opettelun psalmien lukemisesta kolmisenkymmentä vuotta sitten.
– Kävin silloin jo usein Lapissa vaeltamassa. Sieltä palatessani ihmettelin, miten voisin säilyttää hiljaisuuden ja mielenrauhan, jonka tunsin löytäneeni erämaasta. Jostakin mielijohteesta aloin lukea joka aamu psalmeja ja rukoilla niitä lukiessani, kirjoittaa Maarala tiestä, mikä johti muun muassa hakeutumiseen hiljaisuuden retriitteihin.
Kirjaansa Maarala on valinnut sellaisia kristittyjä mystikoita, jotka ovat puhutelleet häntä itseään.
– Ajattelen heillä olevan sanottavaa meille, jotka elämme monenlaisten hämmentävien muutosten keskellä ja etsimme niiden keskellä uutta suuntaa ja elämän lähdettä.

Kirjapajan julkaiseman Gurun opissa kuvituksesta vastaa graafikko ja kuvittaja Matti Pikkujämsä, joka on palkittu Rudolf Koivu -kuvituspalkinnolla vuonna 2013 ja kuvitustieteen valtionpalkinnolla kaksi vuotta myöhemmin. Tänä vuonna Pikkujämsä valittiin ensimmäiseksi Vuoden kuvittaja -palkinnon saajaksi. Pikkujämsä kuvitti myös Maaralan kanssa tehdyn edellisen yhteisen teoksen, Huokaa rukous (2015).
Pääkaupunkiseudulla ja Mäntyharjulla asuva Maarala on kirjoittanut myös teokset Korkeimmassa kädessä (2004), Hiljaisuuden siiville (2005) ja Hengellisen ohjauksen kirja (2006).
Maarala esittelee uutta kirjaansa sekä kertoo taustoja teoksen kirjoittamisesta Mäntyharjun kirjastolla ensi viikon keskiviikkona kello 17 alkaen. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskusteluun ja ostaa kirjaa kirjailijahintaan.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.