0

He ovat loppusuoralla Pertunmaan kunnanjohtajahaussa – lue ketkä kutsuttiin haastatteluun

Pertunmaan kunnanhallitus päätti maanantaina kutsua seitsemän kunnanjohtajaehdokasta haastatteluun.

Haastatteluun kutsutaan  kauppatieteiden maisteri ja ekonomi Kimmo Hietala Vantaalta, kauppatieteiden maisteri ja ekonomi Timo Kiviaho Helsingistä, yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Kuittinen Tohmajärveltä, kauppatieteiden lisensiaatti Silja Latvanen Helsingistä, filosofian tohtori Virpi Launonen Mikkelistä, tuotantotalouden insinööri (amk) Juha Liukkonen Turusta ja kasvatustieteiden maisteri Leena Ruotsalainen Kotkasta.

Kimmo Hietala on työskennellyt eri johtotehtävissä niin yksityisellä puolella kuin julkisella sektorillakin. Viimeksi hän työskenteli Helsingin kaupungin asuntoyhtiö Heka Oy:n alueyhtiön Heka Koillinen Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2011-2019. Timo Kiviaho työskentelee tällä hetkellä China Tekway Oy:n varatoimitusjohtajana. Matti Kuittinen on toiminut Karjalan piirin toiminnanjohtajana vuodesta 2011. Hän on myös Tohmajärven kunnanvaltuuston keskustalainen varapuheenjohtaja.

Silja Latvanen asuu osin Pertunmaalla ja hän on toiminut muun muassa Pertunmaa-valtuuskunnan puheenjohtajana. Latvasella on oma sijoitusalan yhtiö E&A Invest Oy, jonka toimitusjohtajana hän on työskennellyt vuodesta 2016. Virpi Launonen on työskennellyt Mikkelin kaupungin elinikäisen oppimisen ja osallisuuden tulosaluejohtajana vuodesta 2018. Juha Liukkonen toimii Mynämäen kunnan elinvoimapäällikkönä. Leena Ruotsalainen on työskennellyt Kotkan kaupungin nuorisotoimenjohtajana vuodesta 2014 lähtien.

Haastattelut on tarkoitus toteuttaa ensi viikon aikana. Kunnan tavoitteena on, että uuden kunnanjohtajan nimi on selvillä vuoden loppuun mennessä.

Muokattu: 27.11. kello 11.24: Lisätty tietoja haastateltavien nykyisistä ja aikaisemmista työpaikoista.

10 kommenttia aiheesta “He ovat loppusuoralla Pertunmaan kunnanjohtajahaussa – lue ketkä kutsuttiin haastatteluun

 • 27.11.2019 at 12:21
  Permalink

  kaksi selvää hyväveli-ryhmän suosikkia; Latvanen (Pertunmaa) ja Tohmajärven kepu-mies kepu-kuntaan vatuloimaan, niin voi entiset veljet jatkaa mafian pyörittämistä… ja onhan siellä kaksi vaknassia vapana, niin voi valita molemmat…. ei sentään Pertunmaan omia poikia löytynyt kisaan???

 • 27.11.2019 at 13:20
  Permalink

  Ehkä sotahistorian maisteri erottuu porukasta. Jonkinlaista julkisen hallinnon osaamista tarvittaisiin ja taloudellista osaamista eikä sitä aina ekonomeistakaan löydy. Tässä on monta vuotta viety pässiä ja kiliä narussa eikä vieläkään havaita tai huomata. No hauta on syvä…

 • 27.11.2019 at 13:22
  Permalink

  Ei tainnut enää kirjoitustaitoisia paikkakunnalta löytyä tai sitten hukkui hakemusposti Postin lakkoon…Suullinen hakemus ehkä hallituksen iltakoulussa olisi voitu hyväksyä.

  • 27.11.2019 at 19:20
   Permalink

   Ainahan sitä voi vielä ilmoittautua kisaan mukaan jos tuntuu että kokemusta ja osaamista löytyy.
   Valtuusto tästä tekee lopulta päätöksen. Ja taitaa olla niin ettei ole ihan helppo rasti.
   Paljon helpompi täällä kommentoida.

 • 27.11.2019 at 18:13
  Permalink

  Se, miten kunnan käy riippuu siitä valitaanko johtajaksi ”Koskela” vai ”Lammio” siis kuka saa joukkonsa toimimaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tähän vaaditaan hyviä, tasapuolisia, säännösten mukaisia, johtamistaitoja ja osaamista.
  Sekä erityistä osaamista hyvinvointijohtamisen osalta ja henkilöstön kanssa vuorovaikutukseen pystyvää johtajaa. Toivottavasti tuleva kunnanjohtaja pystyy luomaan positiivisen, innostavan ja kaikkien osapuolien, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden yhteen hiileen puhaltamisen menettelytavan Pertunmaan kunnan parhaaksi.

 • 27.11.2019 at 18:38
  Permalink

  Mielellään sellainen henkilö, jolla ei ole mitään aiempia suhteita Pertunmaalle. Ei tuuliviiriä joka on kaikkien tuttavien tai sukulaisten käännytettävissä.

 • 27.11.2019 at 21:14
  Permalink

  Kannatan ehottomasti Tohomajärven miästä. Soppeuttuu pal paremmimin näehin
  Pertunmaan selekeisiin ja tuttuihin kuvioihin. Ne Heltsikin lisenssit sijoittelloo kunnan
  kassan optijoihin ja futuroihin ja Pertulle jiäpi pettuleivät kätteen.

  Jotennii uattelen, et kuitennii totannii se Tohomajärven poeka oes kohillaan. Vuoan suapi
  nähä, kun hyö haastattelloot. Oes het silleen turvana tutut poletiikot hallituksessa!

  Oon yhen kannalla het!

 • 28.11.2019 at 05:37
  Permalink

  Nyt muista J.Liukkonen ja muutkin uudet päättäjät ei sitä hyväveli käytäntöä tässä uuden johtajan valinnassa.(Vähän tuntuu että ilmassa jo leijailee sellaisia merkkejä kun katsoi ketä on kutsuttu kuultavaksi)

 • 28.11.2019 at 12:39
  Permalink

  Uuden kj:n valinnassa on ainakin tärkeää, että hänellä on niitä ominaisuuksia jota edeltäjältä puuttui. Uskaltaa olla johtaja eli puuttuu epäkohtiin ja ottaa kantaa kun sen aika on. Uskaltaa seisoa eturivissä kun on ongelmia ja kantaa johtajan vastuun. Osaa olla sosiaalinen ja haluaa tutustua asioihin sekä ihmisiin. Sillä ei ole loppupeleissä merkitystä vaikka olisi hyväpahavelisiskoserkku, jos hoitaa työnsä hyvin. Viisautta valitsijoille!

 • 9.12.2019 at 15:44
  Permalink

  Edellisen kerran Pertunmaalle valittiin kunnanjohtajaa, kun Leo Iivanainen jäi varhaiseläkkeelle vuonna 1999.

  Silloin virkaa ei laitettu hakuun, vaan valtuusto teki sisäisen siirron ja hallintojohtaja nimitettiin kunnanjohtajaksi. Hallintojohtajan virka laukkautettiin. Talouspäällikkö Osmo Ruuskanen nimettiin hallinto- ja talousosaston päälliköksi.

  Asioiden hoito johti siihen, että Osmo Ruuskanen irtisanottiin ja mitään muuta ei tehty. Kuka on hallinto-osaston osastopäällikkö ja miten kunnan hallintosääntö käytännössä toimii Pertunmaan kunnassa ? Tehtävien jakoa ja vastuun jakoa ei tehty ja se näkyy nyt ja tulevaisuudessa. Musta aukko keskeisessä kunnan hallinnossa. Pertunmaalla oli kunnanjohtaja , mutta kukaan ei vastannut hallinnosta ja sisäisestä johtamisesta. Edellisessä kunnanjohtajan valinnassa kunnanjohtajaksi valittu lupasi terävöittää profiiliaan viran mukaan. Tuleva kunnanjohtaja ottaa isot haasteet vastuulleen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.