0

Mäntyharju ottamassa kahdeksan miljoonan euron lisälainan investointeihin – ”Tällaista kehitystä ei voi tapahtua pitkään, muuten tässä tulee konkurssi eteen”

Mäntyharjun kunta on ottamassa kahdeksan miljoonan euroa lisälainaa ensi vuoden investointien kattamiseksi. Kunnanhallitus esittää valtuustolle talousarviolainan ottamista, jolla muunnettaisiin myös lyhytaikaisia lainoja pitkäaikaisiin korkoihin sidotuiksi.

Kunnalla olisi lainanoton jälkeen lainaa yhteensä 22 miljoonaa euroa. Käytännössä se tarkoittaa lähes 4000 euroa kuntalaista kohden. Suurimpia ensi vuoden investointeja ovat Kisalan rakentaminen, Kirkonkylän kouluratkaisu ja vesitornin rakentaminen. Mäntyharjun hallintojohtaja Tuomo Penttinen pitää velkamäärän paisumista vakavana asiana.
– Tällaista kehitystä ei voi tapahtua pitkään. Muuten tässä tulee konkurssi eteen.
– Hyvänä aikana hyvää on helppo jakaa, mutta kun aika kääntyy ja kustannusrakennetta pitäisi saada takaisin, se ei olekaan helppoa.

Kunnassa on parhaillaan käynnissä yt-neuvottelut, joilla työnantaja hakee yhteensä miljoonan euron säästöjä kahdelle seuraavalle vuodelle. Kunnan tavoite on, että ensi vuodelle saadaan aikaan 400 000 euron säästöt ja loput 600 000 euroa saavutetaan vuonna 2021.

Penttisen mukaan yt-neuvottelut pyritään saamaan päätökseen ensi vuoden alkupuolella. Tähän mennessä osapuolet ovat tavanneet yhden kerran.
– Siinä aseteltiin askelmerkkejä. Uskon, että osapuolten kesken neuvotteluissa vallitsi hyvä henki. Siitä se lähtee etenemään, Penttinen sanoo.

Korjattu 27.11. kello 12.24: Yt-neuvottelut pyritään saamaan päätökseen ensi vuoden alkupuolella, ei vuodenvaihteeseen mennessä.

4 kommenttia aiheesta “Mäntyharju ottamassa kahdeksan miljoonan euron lisälainan investointeihin – ”Tällaista kehitystä ei voi tapahtua pitkään, muuten tässä tulee konkurssi eteen”

 • 27.11.2019 at 11:34
  Permalink

  Pitäiskö se Kisalan laajentaminen pysäyttää? Aika paljon tulee tuota velkaa. Onko sitä kyselty saako köyhä noin paljon velkaa kun entisetkii on maksamatta? Voihan sen kisalan laajennuksen tehdä valmiiksi ne kenellä sitä rahaa on? Raha ei häviä mihinkään kyllä sitä jonkun taskuissa on…

 • 27.11.2019 at 13:14
  Permalink

  Ha haa Mäntyharju selättää Pertunmaankin ! No Pertunmaan ei taitaisi saada lainaakaan ja hyvä niin.

 • 27.11.2019 at 13:29
  Permalink

  Onko mitään tajua siitä miten näistä veloista selvitään, vaikka korko olisi nyt miinusmerkkinen.

  Kunnan omat investoinnit on mitä on, mutta ESSOTE.sta ei selviä kunnat eikä kaupungit. Jos vielä syylliset laitetaan tiiliskivien sisään niin taas maksetaan siitäkin ja oikeudenkäynneistä hyötyy vain niiden hoitajat ja kuka maksaa ?

 • 28.11.2019 at 08:28
  Permalink

  Mammutti-tauti ! ? Onko päättäjien maailmankuva vääristynyt vai onko paikalliset urakoitsijat yllyttäneet näihin jättimäisiin hankkeisiin? Velalla ostetaan kaikki ja jätetään jälkipolville maksettavaksi?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.